Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Ο Τσελίκ θέτει την ατζέντα : ¨Γαλάζια Πατρίδα, αποστρατικοποίηση νησιών κ.α.¨…

 


Σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, είπε τα εξής :
 
 

¨Φυσικά ο φάκελος της Ελλάδας είναι πολύ ευρύς. Ένας μεγάλος φάκελος . Υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία διαφωνούμε στην Ελλάδα, από τις εργασίες της Τουρκίας  για το φυσικό αέριο μέχρι το Αιγαίο και την Μεσόγειο. Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα θέματα τα οποία μπορούν να επιλυθούν μεταξύ των δύο χωρών , βλέπουμε ότι εισέρχεται σε λάθος προσεγγίσεις, προσπαθώντας να τα μετατρέψει σε προβλήματα Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης . 

Η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί το εξής. Εμείς ειμαστε γείτονες, εδώ ζούμε μαζί και μόνο εμείς μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Η ευαισθησία της Τουρκίας για την Γαλάζια πατρίδα είναι μία ευαισθησία η οποία δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Υπό κανένα τρόπο δεν μπορεί να ασκείται κριτική στην Τουρκία για την ευαισθησία της στο θέμα της Γαλάζιας Πατρίδας. Υπάρχει ένας ευρύς φάκελος απο το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι τον οπλισμό των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών από την Ελλάδα, αυτά φυσικά και θα συζητηθούν.

Αλλά ταυτόχρονα η Ελλάδα αυτούς που έρχονται από τη Συρία η από άλλες περιοχές της Μεσογείου, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου τρυπά τις βάρκες τους, ξεγυμνώνει εντελώς τους ανθρώπους, τους βασανίζει και τους εγκαταλείπει στο θάνατο.
Εν προκειμένω η Ελλάδα είναι ανάγκη να εμφανίσει μία στάση σεβασμού του δικαίου της δικαιοσύνης και να απέχει από προσεγγίσεις που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας και ιδιαίτερα τα δικαιώματα επί της γαλάζιας πατρίδας
Φυσικά και υπάρχει και το θέμα της τουρκικής δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου , ενώ ακόμα συνεχίζεται η αρνητική καμπάνια που διεξάγουν η Ελλάδα και είναι κεντρικός τομέας σχετικά με το άνοιγμα των Βαρωσίων. Η τουρκική δημοκρατία Βόρειας Κύπρου είναι κυρίαρχο κράτος και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό¨