Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

¨Να μη μετατραπεί η Τουρκία σε μία δεξαμενή βρώμικου χρήματος των ολιγαρχών¨

 

2

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ, έδωσε συνέντευξη στην Χουριέτ από την οποία διακρίναμε τα

εξής σημεία :

 

 

(Για κυρώσεις)
¨Είχαμε καλές συζητήσεις με την τουρκική αντιπροσωπεία για το θέμα αυτό και το σκεπτικό των κυρώσεων. Πιστεύω ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται πλήρως πως πρέπει να διακοπεί η ροή χρημάτων που τροφοδοτεί την πολεμική μηχανή του Πούτιν και ότι πρέπει να πληρώσει βαριά για αυτά που κάνει στον πόλεμο. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό ακόμη και αν δεν μπορεί να συμμετάσχει στις κυρώσεις να μη μετατραπεί σε μία δεξαμενή βρώμικου χρήματος των ολιγαρχών. ¨

Στο παραπάνω σημείο είναι προφανές πως οι ΗΠΑ έφαγαν πόρτα σε αυτό το αίτημα τους…

 

(Για S-400)
Αυτός ο νέος στρατηγικός μηχανισμός θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ζητήματα και θέματα στα οποίο συνεργαζόμαστε καλά στις διμερείς σχέσεις. Ένα από τα ενδιαφέροντα σημεία στο πλαίσιο αυτού του πολέμου ήταν ότι η Τουρκία μπορούσε και παρακολούθησε από κοντά την απόδοση των ρωσικών όπλων. Και αποδεικνύεται ότι δεν έκαναν πολύ καλή δουλειά στο πεδίο της μάχης,  έτσι; Για να μην αναφέρω ότι λόγω των κυρώσεων η Ρωσία, στο σύντομο μέλλον θα δυσκολευτεί ακόμα και στην προμήθεια των δικών της αναγκών.

(Για την προσέγγιση με το Ισραήλ)

Αυτό είναι και προς το δικό μας συμφέρον. Είμαστε βέβαιοι ότι είναι προς το συμφέρον μας, Τουρκία και Ισραήλ να έχουν ισχυρές σχέσεις και να έχουν σχέσεις τόσο στο εμπόριο όσο και στην ενέργεια. Μία από τις καταστάσεις που προκλήθηκε από αυτόν τον πόλεμο είναι ότι πολλές χώρες που εισάγουν ρωσικό φυσικό αέριο πρέπει να διαφοροποιήσουν γρήγορα τους πόρους τους. Έτσι υπάρχουν πολλές διαφορές ευκαιρίες στην Ανατολική Μεσόγειο που αφορούν τους άμεσους γείτονές σας και θα απαιτήσουν νέες ανακαλύψεις αερίου και νέους αγωγούς. Θέλουμε να εργαστούμε σε αυτά τα θέματα και να βοηθήσουμε την Τουρκία να διαφοροποιήσει τους πόρους της έναντι του ρωσικού φυσικού αερίου.

Πηγή :

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/karadenizi-savasa-kapatma-cok-onemli-oldu-42037487