Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Αγνοούμενοι

 




Μαίρη Κουρούπη η  δική μας Ηρωίδα...!!!

Αξια σύζυγος γενναίου Άνδρος του  Άνχη (ΠΖ) Παύλου  Κουρούπη Διοικητή του 251 ΤΠΖ της Κερύνειας, ο οποίος  αγνοείται από  τις 22 lουλίου 1974  πολεμώντας τον τούρκο  εισβολέα και  σπουδαία μητέρα για την μοναχοκόρη της  Ευαγγελία.



Ασυμβίβαστη και   ταγμένη στον αγώνα για την πραγματική διευκρίνιση της τύχης των αγνοουμένων και των αδήλωτων αιχμαλώτων της Κυπριακής τραγωδίας του 1974, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής  Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων Κυπριακής Τραγωδίας 1974 και οι πρώτες συγκεντρώσεις  των συγγενών  γίνονταν στο σπίτι της στον Χολαργό. Σε μια κοινωνία  εχθρική  και έτοιμη για κατάκριση τόσο για την ίδια όσο και για τις υπόλοιπες συζύγους  των Αξιωματικών που χάθηκαν στην Κύπρο  έσφιξε τα δόντια και πορεύτηκε  με αξιοπρέπεια σε ένα τραγικά μοναχικό οδοιπορικό , χωρίς εκπτώσεις  και υποχωρήσεις  στις αξίες ζωής και στους στόχους της. 

Γενναιόδωρη και συμπαραστάτης  στους συγγενείς  όλων των αγνοουμένων  Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων εισέπραξε  εκτίμηση , σεβασμό αλλά και αχαριστία. Όπως  συνέβη και θα συμβαίνει ανά τους αιώνες  σε όλους τους  σπουδαίους και έντιμους  αγωνιστές και αγωνίστριες της φυλής των Ελλήνων.


Το βαρύτερο από  τα πλήγματα  που δέχτηκε στην ζωή της  ήταν ο   θάνατος της μοναχοκόρης της  Ευαγγελίας όπου  για άλλη μια φορά  είδε το  άδικο και  σκληρό πρόσωπο  της ζωής.  Ανασυγκρότησε τις αντοχές της  και συμπαραστέκεται  στα εγγόνια της  και παράλληλα  παραμένει στις επάλξεις  του αγώνα για τα δίκαια της Κύπρου μας  και την πραγματική διευκρίνηση της τύχης των 1619 αγνοουμένων μας αλλά και για την  δικαίωση των Ηρώων μας  με την καταγραφή της γενναιότητας και της αυταπάρνησής τους που μόνοι και προδομένοι αντιμετώπισαν τον τούρκο εισβολέα το μαύρο καλοκαίρι του 1974 , στην Νεότερη  Ιστορία  της Ελλάδος. Συνεχίζει τον αγώνα της  με  τον  Συλλόγο  « Για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Οικογενειών Αγνοουμένων και Πεσόντων Κυπριακής Τραγωδίας 1974 » σε πείσμα  των καιρών που προσπαθούν να επιβάλλουν τη λήθη σε αξίες και ιδανικά…