Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Χρυσάνθη



 Η Χρυσάνθη δεν άντεξε το κλείσιμο του ιατρείου της, την απαξίωση,  την οικονομική καταστροφή, τη μοναξιά,  το κοινωνικό μπούλινγκ, την θλίψη, το διχασμό, την απομόνωση, τις ύβρεις των <<ειδικών>>, των  <<επιστημόνων>>,  των <πολιτικών>> , των <δημοσιογράφων>>, η Χρυσάνθη ήθελε η ζωή της να είναι πορεία Ελευθερίας, όχι υποχρεωτικότητα.


 Ήταν μόλις τριανταέξι ετών....



Η  οδοντίατρος είχε οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία και επαγγελματική περιθωριοποίηση μετά από το  μέτρο της αναστολής εργασίας του Υπ. Υγείας λόγω μη εμβολιασμού.


Σύμφωνα με τις αναρτήσεις των  υγειονομικών, η 36χρονη οδοντίατρος, η οποία έμεινε για περισσότερο από έναν χρόνο εκτός επαγγελματικού στίβου επειδή δεν δεχόταν να εμβολιαστεί, βρέθηκε σε αδιέξοδο και οικονομική ασφυξία, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή της.


Από το πρωί, δεκάδες υγειονομικοί αποχαιρετούν με συγκινητικές αναρτήσεις την 36χρονη Χρυσάνθη που οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα, δένοντας μια θηλιά γύρω από τον λαιμό της. Μάλιστα, δημοσιεύουν φωτογραφίες με την 36χρονη να πρωτοστατεί στις διαμαρτυρίες των υγειονομικών που έμειναν  χωρίς εισόδημα, βίωσαν την επαγγελματική περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό στιγματισμό.


Υ. Γ . Και ενώ κυβέρνηση έχει διακηρύξει το τέλος της πανδημίας πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, το τιμωρητικό μέτρο δεν έχει αρθεί.