Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Νίκη στον κουρδικό λαό



Η Τουρκία ξετύλιξε μόνη της το κουβάρι της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη. Τα κουραφέξαλα περί ευθύνης των Κούρδων και του Εργατικού Κόμματος (PKK), που ως γνωστόν δεν χτυπά εναντίον πολιτών, διαψεύστηκαν από το ίδιο το καθεστώς Ερντογάν που εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση στη βόρεια Συρία –αφορμή έψαχνε για αυτή τη νέα εισβολή.



Το ζήτημα είναι αν αντιλαμβανόμαστε, εμείς εδώ στην περιοχή, με τι έχουμε να κάνουμε και αν οι ηγεσίες μας –σε Αθήνα και Λευκωσία– θα βγάλουν επιτέλους άχνα για τη διαρκή γενοκτονική εκστρατεία της Τουρκίας εναντίον του κουρδικού έθνους. Ή αν θα συνεχίσουν το βιολί της διαλλακτικότητας και της σιωπής έναντι των εγκληματιών της κατοχικής Τουρκίας.

Κατά τα άλλα, ο χασάπης της Άγκυρας Ταγίπ Ερντογάν, ο κολλητός του Πούτιν που παίζει και τον διαμεσολαβητή για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, απειλεί με χερσαία επιδρομή στην κουρδική Ροζιάβα, εναντίον του λαού που αντιστάθηκε όσο κανείς άλλος στους ισλαμοφασίστες τζιχαντιστές. Άραγε, ενδιαφέρει κανέναν από τους υπερευαίσθητους τούτης της γης;

του Αλέκου Μιχαηλίδη