Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Απαιτώ!!!!

 



 Σ' αυτό το "I' m demanding" του Μενεντεζ έκανα τον γύρο του θριάμβου μέσα στο σπίτι.


Τι έλεγε ο Μενεντεζ και τι ερμηνευα εγώ ως απλή Ελληνίδα πολίτης....

Ο λόγος του προέδρου της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων των ΗΠΑ δεν ήταν απλώς καταγγελτικος, ήταν διαγγελτικος κυρίως και είχε πολλούς αποδέκτες.


Πρώτο αποδεκτή έθεσε τον Στολτενμπεργκ και ταυτόχρονα όλα τα μέλη της συμμαχίας, αναφέροντας ότι η τουρκια απειλεί χώρα του ΝΑΤΟ κι αυτός κάνει τα στραβά μάτια, καλώντας τους επιτακτικά σε επιβολή κυρώσεων εναντίον της. 


Τον ΟΗΕ και το ΣΑ όταν είπε ξεκάθαρα ότι η απειλή του Ερντογάν να πλήξει με πυραύλους την Αθήνα αποτελεί έγκλημα πολέμου.


Την ίδια την Αμερική όταν είπε ότι ο πόλεμος της τουρκιας κατά των Κούρδων στην Συρία είναι απειλή για τις ΗΠΑ εφόσον οι Κουρδοι εκεί πολεμούν τον ISIS


Τον Πρόεδρο των ΗΠΑ εξομοιώνοντας τον Ερντογάν με τον Πουτιν και την εισβολή στην Ουκρανία με τις απειλές με εισβολή στην Ελλάδα, πράγμα που διαταρασσει την Ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο.


Την αντιπολίτευση της τουρκιας κάνοντας ολοφάνερο ότι αν ακολουθήσει την πολιτική Ερντογάν σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και δημοκρατίας δεν θα έχει την στήριξη των ΗΠΑ.


Μεταξύ των άλλων και την ΕΕ όταν ανέφερε την κατεχόμενη Κύπρο που είναι μέλος της


Την διεθνή κοινότητα μιλώντας για τον πόλεμο των τουρκοαζερων στο Αρτσαχ και την μη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την τουρκία 


Τέλος απευθυνόμενος στον Ελληνικό λαό, στην ουσία απευθύνθηκε στο πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας που εκπροσωπεί τον λαό της, καλώντας τον να μην σκύβει το κεφάλι στον τυρρανο και δηλώνοντας ότι η Αμερική είναι στο πλευρό της χώρας μας, ήταν φανερό ότι οι ως τώρα νερόβραστες αντιδράσεις μας δεν τον καλύπτουν και περιμένει εκτός από την αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο και έργα που να συνάδουν με αυτό και να αντιπροσωπευουν ελεύθερη και περήφανη χώρα που υπερασπιζεται τα δικαιώματά της.


Με το "ΑΠΑΙΤΩ από την τουρκια να σταματήσει τις υπερπτησεις πάνω από την Ελλάδα και να απομακρύνει και τον τελευταίο τουρκο στρατιώτη από την Κύπρο" δήλωσε προς πάσα κατεύθυνση ότι γνωρίζει πολύ καλά την δύναμη της θέσης του, την επιρροή του και ότι έχει την διάθεση να την αξιοποιήσει με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο, ΑΡΚΕΙ να δει ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι έτοιμες να υπερασπιστουν τον εαυτό τους.


Ελλάδα, Κύπρος, Αρμενία, Κουρδοι στο κάδρο του Μενεντεζ.

Όλοι απειλούμενοι από τον κοινό εχθρό τον τουρκο.




Αν υπάρχει κάποιος από τον ΒΠΠ και μετά που αξίζει τον όρο ηγετική πολιτική φυσιογνωμία, αυτός είναι ο γερουσιαστής Μενεντεζ.

Μαρία Μπαϊραχτάρη