Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Παρουσίαση του βιβλίου/κόμικ «Ανδρείος, ο τελευταίος Μακεδών» των εκδόσεων της Ενωμένης Ρωμηοσύνη

 

Πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων του Βιβλίου Ν. Πέλλας παρουσίαση του βιβλίου/κόμικ «Ανδρείος, Ο τελευταίος Μακεδών» του ζωγράφου Γιώργου Λαζαρίδη και του γραφίστα Ανδρέα Σιδηρόπουλου. Το  κόμικ αποτελεί έκδοση της Ενωμένης Ρωμιοσύνης και αναφέρεται μέσα από μυθοπλαστικά στοιχεία την ιστορική αλήθεια για τον τελευταίο βασιλιά της Μακεδονίας Περσέα και την κατάκτηση της Μακεδονίας από τους Ρωμαίους. Μεστό πληροφοριών, γνωμικών αρχαίων και συγχρόνων συγγραφέων, το κόμικ αυτό καταφέρνει χωρίς φόβο να μιλήσει για την ιστορική αλήθεια, να διεκδικήσει τα δίκαια της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και την πίστη στον Θεό.


 
Για το κόμικ μίλησαν η κυρία Μαρία Ξανθοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Βιβλίου Ν. Πέλλας, ο κύριος Ανδρέας Χατζηδήμου,ιστορικός, μέλος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος», ο κύριος Κωνσταντίνος Καστράνης, μουσικός, εκπρόσωπος της Ενωμένης Ρωμιοσύνης και ο ζωγράφος/δημιουργός του Κόμικ κύριος Γιώργος Λαζαρίδης. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κυρία Μαρία Ποπκιώση. 


 
Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι μαζί τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και το «Από ξένο τόπο» και ο συγγραφέας υπέγραψε τα κόμικ των παρισταμένων.