Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Με τις εξαιρέσεις




 Θεοφάνης Μαλκίδης: «Κανένα σημείο της συμφωνίας της συμφωνίας των Πρεσπών δεν λειτουργεί προς όφελος του ελληνικού λαού».


Για τις συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών και τις σχέσεις με τη γειτονική Τουρκία, μετά και τον καταστροφικό σεισμό που την έπληξε, μίλησε στον “αέρα” του FOCUS 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο  Θεοφάνης Μαλκίδης.

«Επιστρέφω σε όλο το πολιτικό σύστημα τους χαρακτηρισμούς τους οποίους απηύθυναν προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος αντέδρασε και αντιδρά σε αυτή την επαίσχυντη εις βάρος μας συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε ερήμην του. Άρα χαρακτηρισμοί όπως φασίστες, ακροδεξιοί, παρακρατικοί, αμόρφωτα εθνίκια, εθνικιστές κλπ τους επιστρέφω» ανέφερε αρχικά ο κ. Μαλκίδης.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο αυτής της συμφωνίας που να λειτουργεί εις όφελος του ελληνικού λαού και κυρίως των εθνικών μας συμφερόντων(…) Υπάρχουν κάποια εξαιρετικής σημασίας ζητήματα . Το πρώτο αφορά το τυπικό μέρος αυτής της συμφωνίας η οποία δεν έχει καμία απολύτως νομιμοποίηση. Όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο πέρασε μέσα από την Ελληνική Βουλή ως διεθνής συμφωνία(…), αλλά και αφορά το δημοψήφισμα το οποίο δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα», πρόσθεσε, προτού συνεχίσει:

«Το δεύτερο ζήτημα, που είναι το ουσιαστικό, αφορά πως ο ελληνικός λαός μπορεί να παραδεχτεί μια συμφωνία, η οποία όχι μόνο λειτουργεί εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά και σε βάρος των οικονομικών μας. Αλήθεια, οι περιφέρειες, τα επιμελητήρια που θίγονται από αυτή τη συμφωνία, αφού τα 4.000 προϊόντα που παράγονται από τη μία και μοναδική Μακεδονία, δε νοιάζονται για τα συμφέροντά τους; Και δε μιλώ μόνο για 1, 2 προϊόντα. Μιλάμε για 4.000 προϊόντα…»

Μεταθέτοντας μερίδιο των ευθυνών για τη διατήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι σήμερα, ο κ. Μαλκίδης τόνισε:

«Η τωρινή κυβέρνηση θα έπρεπε  να θέσει βέτο στην είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και να ζητήσει παράλληλα να φύγουν όλα τα σύμβολα, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και κυρίως να απαλειφθεί κάθε αναφορά σκέτο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», όπως συμβαίνει σήμερα. 150 παραβιάσεις της "Συμφωνίας" έγιναν μόνο το πρώτο μήνα»

Για τις αναφορές περί “μαγειρέματος” των αποτελεσμάτων των επερχόμενων εκλογών και το ενδεχόμενο ανάλογης συμφωνίας με επίκεντρο το Αιγαίο, ο προσκεκλημένος επισήμανε:

«Εδώ και 10 μέρες μετά το σεισμό στην Τουρκία γίνεται εις βάρος του ελληνικού λαού μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα. Ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός   μας είπε  τι καλό μπορεί να κάνει η διπλωματία των σεισμών. Άν δεν υπάρξει αντίσταση από τον ελληνικό λαό η κατάσταση αυτή θα καταλήξει σε μια ομοσπονδία με κέντρο την Κύπρο,τουρκοποίηση και  συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μας»

Ο κύριος Μαλκίδης έκλεισε ώς εξής:

«Αυτή η χυδαία προπαγάνδα, προπαγάνδα Γκέμπελς, τη βλέπουμε σήμερα σε  εκλεπτυσμένη μορφή ώστε να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι η μοναδική μας διέξοδος μας, πορεία και  διαδρομή είναι μόνο αν τα βρούμε με την Τουρκία(…) Βρίσκει, στα αλήθεια, ο ελληνικός λαός, κάποιο κοινό συμφέρον με αυτή τη Τουρκία, των φασιστών, των γκρίζων λύκων, των δουλεμπόρων, των αγάδων του Ερντογάν που γελάνε μπροστά στα πτώματα των συνανθρώπων τους;»

Ο Ελληνισμός θα πορευτεί και πάλι με τις εξαιρέσεις !


Η συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus