Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

ΟΧΙ

 


Συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, όταν τέθηκε ενώπιον του Κυπριακού Ελληνισμού το « Σχέδιο ΑΝΑΝ», ως λύση του Κυπριακού. 



Το 76% του λαού μας απέρριψε το σχέδιο, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους εντός και εκτός πως τούτη η γη δεν πουλιέται, ότι ο συμβιβασμός με τον τουρκικό επεκτατισμό ήταν και είναι καταστροφικός για τη φυσική και εθνική μας ύπαρξη. 


Το «Σχέδιο ΑΝΑΝ» προωθούσε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Για να υλοποιηθεί, έπρεπε να παραμερισθεί η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και να εφαρμοσθεί ως πρωτογενές δίκαιο! Με άλλα λόγια ζητούσαν από τον Κυπριακό λαό να διαγράψει τα ανθρώπινα δικαιώματα, και στην ουσία να αποδεχθεί την εδραίωση των τετελεσμένων γεγονότων της τουρκικής εισβολής και κατοχής, πράγμα που ευτυχώς αρνήθηκε να κάνει. Το «Σχέδιο ΑΝΑΝ» οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δημιουργία δύο χωριστών κρατών. Ο κυπριακός Ελληνισμός αντιστάθηκε, τότε, και έσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία 


Ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛξη, δηλώνουμε πως η μόνη λύση θέλουμε, είναι η λύση της οποίας κύριος στόχος είναι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των κατεχόμενων εδαφών μας από την Τουρκική κατοχή και τα παράγωγά της, λύση που να δικαιώνει το λαό μας, θα καλεί την Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες της για την διατήρηση της κατοχής,  λύση που να προνοεί εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς ρατσιστικές και αντιδημοκρατικές ρήτρες.  Λύση που να προνοεί τη διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς καμιά αναγνώριση του ψευδοκράτους.  


Για την επίτευξη των πιο πάνω χρειάζεται από την πλευρά μας η χάραξη μιας πραγματικά Εθνικής στρατηγικής για την Κύπρο ώστε να σταματήσει η διολίσθηση στις Τουρκικές θέσεις, χρειάζεται ενίσχυση των συμμαχιών μας, θέλουμε ενίσχυση της άμυνας και επαναλειτουργία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος , ενώ να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2004 όπου το 76% του Κυπριακού Ελληνισμού είπε ΟΧΙ σε λύση με βάση τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.  


Δεν θέλουμε να είμαστε επισκέπτες στα κατεχόμενα χωριά μας, για εμάς η Κερύνεια δεν είναι Τουριστικό θέρετρο! Θέλουμε να επιστρέψουμε ελεύθεροι στη γη που θάφτηκαν οι παππούδες μας, στις εκκλησίες που βαφτίστηκαν οι γονείς μας και βεβήλωσε ο Αττίλας. Δεν βαρεθήκαμε το Κυπριακό και βιαστήκαμε να το κλείσουμε όπως να΄ναι, συνεχίζουμε ακούραστα τον αγώνα, μέχρι να δούμε την πατρίδα μας ελεύθερη. Οσο ακραία και αν ακούγεται στα αυτιά κάποιων η λέξη, Ελευθερία. 


«ΟΧΙ» ΞΑΝΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.