Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Απελευθέρωση τώρα!


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Μέσα στη νύχτα, όπως συνηθίζεται από τα  ολοκληρωτικά , φασιστικά καθεστώτα, το αλβανικό παράρτημα του Ερντογάν, το παρακράτος Ράμα  συνέλαβε, με στημένη κατηγορία, 48 ώρες πριν τις δημοτικές εκλογές, τον υποψήφιο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντη  Μπελέρη και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Χιμαριωτων Παντελή Κοκαβέση, του οποίου η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω πρόσφατης μεταμόσχευσης καρδιάς !


 Εάν στην Αθήνα έχει μείνει ακόμη κάποιο ψήγμα αξιοπρέπειας έναντι των Τιράνων και υπάρχει πολιτική υπεράσπισης του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, η απαίτηση για άμεση απελευθέρωση είναι ευνόητη, ενώ καλούμε και σ' αυτήν την περίπτωση τους  υποψηφίους πρωθυπουργούς και βουλευτές ανά την Ελλάδα να αποδείξουν τον  πολυδιαφημισμένο πατριωτισμό τους.....



Το χρονικό της σύλληψης



Χθες το βράδυ, αστυνομικοί με πολιτικά και με στολές, έσπευσαν τρέχοντας σε σημείο στον κεντρικό δρόμο των Σπηλαίων στη Χιμάρα και με γρήγορες κινήσεις πήραν μαζί τους συλλαμβάνοντας τον Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Χιμάρας με το ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- PBDNJ), αλλά και δύο συνεργάτες του!


Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανήρτησε το himara.gr ο κ.Μπελέρης (είναι και Πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας) απλώς συνομιλεί με τα δύο άτομα, όταν εμφανίζονται οι ασφαλίτες και τους παίρνουν μαζί τους να τους βάλουν σε κλούβα!



Με σφοδρότητα αντέδρασαν οι φορείς της μειονότητας, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, για την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζουν επίθεση εναντίον του ελληνισμού της Αλβανίας.


Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές , ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.


Στην πορεία προς την κάλπη δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και τον ίδιο τον Έντι Ράμα, ο οποίος λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά» μαζί του!


Ανακοίνωση:

Αυτήν την Κυριακή ο λαός της Χειμάρρας έχει αποφασίσει να εκλέξει δήμαρχο με την ψήφο του. Τα μηνύματα από τα χωριά, η συσπείρωση των κατοίκων στην Χιμάρα και η μαζική συμμετοχή από την Ελλάδα εξασφαλίζουν την νίκη του Φρέντη Μπελέρη στην κάλπη.


Ξέροντας τις καθεστωτικές πρακτικές που ακολουθεί ο Αλβανός πρωθυπουργός τόσα χρόνια, δεν είχαμε καμία ελπίδα ότι θα ήταν μια κανονική αναμέτρηση. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει χρησιμοποιήσει κάθε παράνομη μέθοδο εξευτελίζοντας την έννοια του πρωθυπουργού για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Δεν θα του επιτρέψουμε να το πετύχει.


Ο λαός της Χιμάρας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ δώδεκα χρόνια τώρα για να παρατήσει το δικαίωμά του να εκλέξει δημοκρατικά τον δήμαρχό του. Στον λαό της Χιμάρας αξίζει να έχει τον δήμαρχο που ο ίδιος επιλέγει. 


Ο Μπελέρης προσήχθη βίαια χωρίς κατηγορία, με έναν και μοναδικό σκοπό: να τρομάξουν οι ψηφοφόροι του ώστε να μην κατέλθουν στις κάλπες και να αφήσουν ελεύθερη την δημαρχία στον εκλεκτό του Ράμα.


Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να μην υποκύψουν. Τους διαβεβαιώνουμε πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Την Κυριακή θα ψηφίσουμε μαζικά και την Δευτέρα ο Μπελέρης θα είναι δήμαρχος.


Ένωση Χειμαρριωτών

To βίντεο της σύλληψης