Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Μπελέρης και Κοκαβέσης σε δίκη!

 


💣Άσχημη εξέλιξη.

🔴Σε τακτική δίκη ο Δήμαρχος Χίμαρας.. Δεν απέδωσε η πολιτική πίεση στα Τίρανα. 



📌Η Εισαγγελία της Αλβανίας οδηγεί σε εκδίκαση την υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας  Φρέντη Μπελέρη εκφράζοντας στο κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης της την βεβαιότητα περί της ενοχής του ιδίου και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση στελέχους της τοπικής οργάνωσης της Ομόνοιας.


📌Ενώ δεν έχουν αποδώσει τόσο οι πολιτικού χειρισμοί όσο και οι ανάλογες δικαστικές διαδικασίες ώστε να απαλλαχθεί ο κ. Μπελέρης απ’ τα πολύ αυστηρά, ασυνήθιστα και εν τέλει νομικά έωλα ασφαλιστικά μέτρα της προφυλάκισης, η υπόθεση οδηγείται στην εκδίκαση επί της ουσίας της. Σύμφωνα με το πόρισμα ο Δήμαρχος Χιμάρας κ. Φρέντης Μπελέρης και συνεργάτης του εκλογικού του επιτελείου κατηγορείται ότι διέπραξε “Ενεργό διαφθορά κατά τις εκλογικές διαδικασίες” σύμφωνα με τις προβλέψεις των άρθρων 25 και 328 του Ποινικού Κώδικα Αλβανίας.


📌Η ανακοίνωση του Ειδικού παραρτήματος της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, καθ ύλην αρμόδια και για το εκλογικό έγκλημα, αποτελεί κυρίως απόδειξη ότι το σύστημα εξουσίας στα Τίρανα δεν έχει καμιά πρόθεση εξεύρεσης εκτονωτικής λύσης στην υπόθεση που έχει ανακύψει.


📌Μιας υπόθεσης που εκ της φύσης της δεν είναι προφανώς μια απλή δικαστική υπόθεση όπως ισχυρίζεται η Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, ούτε προσωπικό θέμα του κ. Μπελέρη ή Κοκαβέση αλλά αφορά σε δίωξη του συνόλου της Ελληνικής κοινότητας και ούτε ένα περιορισμένης απόροιας ζήτημα καθώς είναι προφανές ότι επιρρεάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.


👉Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Αλβανίας σήμερα το πρωί αναφέρει τα εξής:


📃📍“Καταλήγοντας τις προκαταρκτικές ανακρίσεις της ποινικής δίωξης αρ. 111 έτους 2023, η Ειδική Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος υπέβαλε στο Ειδικό Πρωτοδικείο για τη Διαφθορά και Οργανωμένο Έγκλημα (ημερομηνία 31.07.2023) αίτημα εκδίκασης εις βάρος των κατηγορουμένων: 1.Διονύσιο Αλφρέντ Μπελέρη, κατηγορούμενος για το ποινικό αδίκημα “Ενεργώ διαφθορά στις εκλογές”, διενεργουμένο σε συνέργια, όπως προβλέπουν τα άρθρα 328 και 25 του Ποινικού Κώδικα. 2. Παντελή Κοκαβέση, κατηγορούμενος για το ποινικό αδίκημα “Ενεργώ διαφθορά στις εκλογές”, διενεργούμενο σε συνέργια, όπως προβλέπουν τα άρθρα 328 και 25 του Ποινικού Κώδικα. Απ’ την εξέταση έκαστης και συνδυαστικά των αποδείξεων που διετέθηκαν κατά την ανάκριση, όπως τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις παρακολουθήσεις φωνητικές/εικόνες, την εξέταση των τηλεφώνων, την εξέταση των πράξεων πραγματογνωμοσύνης των υπολογιστών, τις καταθέσεις των προσώπων που έχουν γνώση περί του ποινικού αδικήματος κ.α. προκύπτει ότι είναι αποδεδειγμένο πέραν κάθε αιτιολογημένης αμφισβήτησης ότι ο κατηγορούμενος Αλφρέντ Διονύσιος Μπελέρη προσέφερε στον πολίτη Αρσέν Ράμα τα χρηματικά ποσά των 50 Ευρώ για κάθε πρόσωπο που ο Αρσέν θα έβρισκε, που θα ψήφιζε για τον Μπελέρη ως υποψήφιο δήμαρχο στο Δήμο Χιμάρας, στις τοπικές εκλογές της 14.05.2023, ενώ του ίδιου του πολίτη Αρσέν Ράμα του υποσχέθηκε ως αμοιβή υπηρεσίας που θα προσέφερε το ποσό των 300 Ευρώ. Ο κατηγορούμενος Διονύσιος Αλφρέντ Μπελέρη παρέδωσε τα χρηματικά ποσά στον Αρσέν μέσω του άλλου κατηγορούμενου Παντελή Κοκαβέση, που υπήρξε συνεργάτης του στην διενέργεια της πράξης αυτής διαφθοράς και τούτος παρέδωσε στον Αρσέν Ράμα οκτώ χαρτονομίσματα των 5000 Λεκ για οκτώ πρόσωπα που θα ψήφιζαν υπέρ του πολίτη Διονύσιος Αλφρέντ Μπελέρη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι κατηγορούμενοι διενήργησαν το ποινικό αδίκημα με ενεργείς παράνομες πράξεις στις δύο μορφές του, τόσο μέσω της υπόσχεσης προσφοράς χρηματικών ποσών στον πολίτη Αρσέν Ράμα κατά τρόπο τέτοιο ώστε τούτος να επιρέαζε τη βούληση άλλων πολιτών  για την εξασφάλιση ψήφων υπέρ του κατηγορούμενο Διονύσιος Αλφρέντ Μπελέρη στις τοπικές εκλογές της 14.05.2023.


🔹️Επεξήγηση: Το αίτημα για εκδίκαση αποτελεί μέρος άσκησης της ποινικής διώξεως. Καθένας τεκμαίρεται αθώος εφόσον η ενοχή του δεν επιβεβαιώνεται με τελεσίδικη  απόφαση”.

Πηγή: EpirusPost.gr