Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Ξεκινά η παράνομη δίκη !

 


Στο Ειδικό Δικαστήριο εναντίον της Διαφθοράς στην Αλβανία ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 12 Οκτωβρίου η δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του αντιπροέδρου της Ένωσης Χιμαριωτών Παντελή Κοκαβέση, οι οποίοι παραμένουν παρανόμως στη φυλακή εδώ και τέσσερις μήνες.



Μόλις στις 10 Οκτωβρίου το Πρωτοδικείο Δυρραχίου απέρριψε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για χορήγηση άδειας ορκωμοσίας του, ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Ο εισαγγελέας μάλιστα θεώρησε το δικαστήριο ως… αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση και την εισήγηση αποδέχθηκε ο δικαστής της έδρας, οπότε η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ανώτατο δικαστήριο.


;Έτσι δύο Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, επειδή ακριβώς είναι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, ο Δήμαρχος Χιμάρας Φρέντυ Μπελέρης και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών Παντελής Κοκαβέσης, αφού συμπλήρωσαν τέσσερις μήνες παράνομης φυλάκισης στα αλβανικά μπουντρούμια  παραπέμπονται σε δίκη με κατηγορητήριο που ετοίμασε η Κολομβία των Βαλκανίων, το αλβανικό υποκατάστημα της Άγκυρας.

Υπάρχει θεσμός, κόμμα , πρόσωπο ,  αξιωματούχος,  ευαίσθητη ΜΚΟ στην Αθήνα,  που νιώθει ότι όλα είναι καλά, όταν δύο Έλληνες είναι πολιτικοί κρατούμενοι  και χωρίς να τους έχει επισκεφθεί επίσημα κανείς;

Τέσσερις μήνες κατασκευασμένων κατηγοριών και η Αθήνα το μόνο που κάνει, όταν δεν σιωπά,  είναι να  χαριεντίζεται  με τους επικεφαλείς του γειτονικού ναρκωκράτους και να κάνει χειραψίες με το καρτέλ των Τιράνων και της Άγκυρας.


Ούτε διαπραγματεύσεις, ούτε συζητήσεις, ούτε διαβήματα , ούτε δίκη, μόνο απαίτηση για  Ελευθερία  στους Φρέντυ Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση τώρα!