Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Κύπρος, Ελληνισμός: Αντίσταση στην υποταγή





 

Το Σωματείο ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ, σας προσκαλεί  να τιμήσετε με

την παρουσία σας την εκδήλωση τιμής,

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  20, ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Ώρα 7.30μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΥΚΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ

 

Ομιλητές:

 

·         Ο Θεοφάνης Μαλκίδης,  Διδάκτωρ  Κοινωνικών και πολιτικών Επιστημών.

 

·         Γιώργος Κολοκασίδης-  Νομικός.

ΠΑ. τηλ. 99439019



  «ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ»




  «ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ »

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια τιμά  την ημέρα διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Τιμά την ημέρα που ο Κυπριακός Λαός, Έλληνες, Αρμένιοι , Μαρωνίτες,   Λατίνοι, ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ,(το 26% που ψήφισε ΟΧΙ στα κατεχόμενα.   ΝΑΙ ψήφισαν οι Τούρκοι έποικοι και η ΤΜΤ ),  με τη ΨΗΦΟ τους  ανέκοψαν την  ολομέτωπη επίθεση του ΑΤΤΙΛΑ και των Δυτικών συνοδοιπόρων του, με την οποία σκόπευαν να ολοκληρώσουν τη συνωμοσία τους για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και διχοτόμηση της Κύπρου μας, με νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΥΚΚΟΥ, ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 20, ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2024

ΩΡΑ 7.30μμ

 

Ομιλητές

 

1.    Ο Φάνης Μαλκίδης,  Ερευνητής και Διδάκτωρ  Κοινωνικών και πολιτικών Επιστημών. Θέμα:     Η ιστορική σημασία του ΟΧΙ: Το Τουρκικό Πρόβλημα και η αντίσταση του Ελληνισμού

2.    Γιώργος Κολοκασίδης-  Νομικός. Θέμα: Η Νομική σημασία του ΟΧΙ  και οι ευθύνες για τη διαχείριση του, τότε, καθώς οι δυνατότητες αξιοποίησης του  και σήμερα,  σε Διπλωματικό επίπεδο.

 

Σκεπτικό και στόχος της εκδήλωσης είναι,να τιμηθεί η επέτειος  του σημαντικότερου  σταθμού στην μετααποικιακή ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού, η 24η Απριλίου 2004. Επέτειος  κατά την οποία αποφεύχθηκε η ανακοπή της εξέλιξης της Ελληνικής ιστορίας στα Κυπριακά χώματα, κάτι που θα συνέβαινε με  τυχόν συνθηκολόγηση μας και διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας  με τους όρους του σχεδίου ΑΝΝΑΝγια λύση ΔΔΟ.

Παράλληλα, για να υπενθυμίσουμε ότι η Τουρκική εισβολή δεν σταμάτησε τον Αύγουστο του  1974, αλλά συνεχίζεται. Συνεχίζεται, αναίμακτα μεν, αλλάη προέλασή της ροκανίζει σταθερά, τόσο Κρατικά κυριαρχικά Δικαιώματα της Δημοκρατίας, όσο και Ανθρώπινα μας Δικαιώματα και Βασικές Ελευθερίες.

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ 20.4.2024.

 

Γιαυτό καλούμε ανοιχτά,  κάθε Κύπριο πατριώτη καθώς και τους διαχειριστές του Κυπριακού να παραστούν και να ακούσουν, με την ευχή στη συνέχεια, σε αυτή την κρίσιμη καμπή, όλοι να συμβάλουμε στην προσπάθεια θωράκισης της Δημοκρατίας, διάσωσης των Δικαιωμάτων και τελικά της ύπαρξης μας σε αυτόν τον τόπο.