Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Μιλά ο Ερντογάν;




Θεοφάνης Μαλκίδης: 

Μιλά ο Ερντογάν; 


Ανεπιθύμητο κήρυξαν τον Ταγίπ Ερντογάν, είκοσι δύο φορείς της Θράκης με ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας στην ακριτική περιφέρεια την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

«Ο Ερντογάν δεν έχει σημειώσει καμία πρόοδο στα ανοικτά διμερή ζητήματα», δήλωσε από την πλευρά του στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ο  Θεοφάνης Μαλκίδης, κάνοντας λόγο για παραβίαση των  δικαιωμάτων των μουσουλμανικών μειονοτήτων από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.

«Μέσα σε έξι μήνες ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, έχουν επισκεφθεί τη Θράκη. Αν το δούμε στατιστικά αυτό δεν έχει συμβεί σε οποιαδήποτε τουρκική επαρχία.   O Ερντογάν δεν έχει κάνει απολύτως καμία πρόοδο στα ζητήματα για την κατεχόμενη Κύπρο, για την αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και τη Θράκη, κυρίως όμως σε ότι αφορά στην προάσπιση και κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών στην γειτονική χώρα. Πόσο μάλλον να εγκαλεί την Ελλάδα για τα ζητήματα αυτά», είπε ο κ. Μαλκίδης.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «Ενόσω κατέχεται η Κύπρος, ενόσω αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίου, όπου τελευταία η Τουρκία παίζει έναν βρώμικο ρόλο στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, και κυρίως σε ότι αφορά την ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Θράκη, όπου γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να αμφισβητηθεί και εν τέλει να απολεσθεί η ελληνική κυριαρχία, εκτιμώ ότι όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα εντός και εκτός Βουλής έπρεπε να βάλουν τα ζητήματα αυτά».




Όπως σημείωσε «δεν μπορεί ο φασίστας Ερντογάν, η Τουρκία, το κράτος-φυλακή, ένα ολοκληρωτικό καθεστώς να εγκαλεί την Ελλάδα για προάσπιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων στη χώρα μας. Αντίθετα τα δικαιώματα των μουσουλμάνων Πομάκων, αθίγγανων  έχουν παραβιαστεί πάρα πολλές φορές από την δράση του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή». 

Ο κ. Μαλκίδης τόνισε ότι «Υπήρχε μία πολύ καλή ευκαιρία να αναδειχτούν από την ελληνική κυβέρνηση μία σειρά ζητημάτων, όπως η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων  και η φυλάκιση του συμπατριώτη μας Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί.

Κυρίως όμως δεν μπορεί ένα φασιστικό καθεστώς να εγκαλεί για μία ακόμα φορά την Ελλάδα, στην γη της αντίστασης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας».


Κανάλι Ένα του Πειραιά,

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου…

Από τις συνεντεύξεις του Θ. Μαλκίδη στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Κανάλι Ένα του Πειραιά, Μάξιμουμ Αλεξανδρούπολης και Άλφα Καβάλας και στην εφημερίδα Νέα Εγνατία της Καβάλας.