Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Τελευταίος ασπασμός στον Κώστα Σιδηρόπουλο και η ποθεινή πατρίδα......



Θ. Μαλκίδης: Τελευταίος ασπασμός στον  Κώστα Σιδηρόπουλο και η ποθεινή πατρίδα......

Αγαπητέ Κώστα Σιδηρόπουλε

Σε χαιρέτησα πριν λίγες μέρες στη Στουτγάρδη, στο Νταχάου, όταν μαζί με τη σύζυγό σου την αγαπημένη μας Ελένη, την κόρη σου, όλην την οικογένειά σου, έβλεπες μαζί με τους άλλους Έλληνες και τις Ελληνίδες, τους καρπούς των προσπαθειών σου. Του αγώνα σου. Του ευγενούς αθλήματος της ζωής, της ελπίδας, της αλήθειας και της μνήμης, στο οποίο πήρες μέρος με επιτυχία.

Σήμερα σε αποχαιρετώ όπως αρμόζει σε Έλληνες και ανθρώπους που πιστεύουν ότι όλα δεν τελειώνουν με το χώμα πάνω στο φέρετρό σου, αλλά τώρα μόλις αρχίζουν!

Τούτες τις ώρες θυμάμαι  όλες τις πίκρες που μου μετέφερες, για τους ανθρώπους που σε πλήγωσαν, που σε πρόδωσαν, αλλά και για τις χαρές που πήρες και για αυτές που προετοίμασες για να τις γευτούμε εμείς, για όσο εσύ θα λείπεις σωματικά.  Θυμάμαι όσα είπαμε για τη γλώσσα, για το χορό, το τραγούδι, το θέατρο, για τους νέους που σε αποκαλούσαν θείο (!), για τη μεγάλη και ιερή στιγμή αναγνώρισης της δολοφονίας των δικών μας ανθρώπων. 

Σε λίγες ώρες σε ασπαζόμαστε και σε αποχαιρετούμε, προσωρινώς,  γιατί έτσι είναι η πίστη μας, η παράδοσή μας, η ιστορία μας. Σε ασπαζόμαστε  και σε αποχαιρετούμε στην τελευταία φροντίδα- αυτό σημαίνει κηδεία- που κάνουμε για σένα. 

Και με την λύρα του Πόντου και τη γλώσσα των προγόνων σου, σε στέλνουμε όπως λέει με μοναδικό τρόπο η εξόδιος ακολουθία, εκεί που αγάπησες, εκεί που προσδοκούμε να ανταμωθούμε ξανά: Στην ποθεινή πατρίδα.... 

Κώστα, Καλό Παράδεισο, Καλή Αντάμωση, Καλή Ανάσταση! 






Η ταφή του Κώστα Σιδηρόπουλου, μετά από δική του επιθυμία, γίνεται στις 5 Δεκεμβρίου 2017, στις 11:00 πμ,  στο  Σύδενδρο Γρεβενών