Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Μνήμη Καταδρομέα Μανώλη Μπηκάκη- Κύπρος 1974



Μνήμη Καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη- Κύπρος 1974  

2η Ανοικτή επιστολή προς τους κ.Δημάρχους Έγκωμης ,Αγίου Δομετίου και Λευκωσίας.

Αξιότιμοι κύριοι, 

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια είδαμε ότι ο Δήμος Έγκωμης μετά από εισήγηση του Δημ.Συμβ. κ. Σιεητάνη και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε σε συγκεκριμένο πάρκο εντός των ορίων του Δήμου το όνομα του Ήρωα Καταδρομέα Μανώλη Μπηκάκη ο οποίος το μαύρο καλοκαίρι του 1974 παρά τον κυκλικό κόμβο Κολοκασίδη σε μια άνιση μάχη σταμάτησε την προέλαση των αρμάτων του εχθρού καταστρέφοντας επιβεβαιωμένα 6 από αυτά. Το αποτέλεσμα της άνισης αυτής μάχης του ανθρώπου με τις μηχανές είχε σαν αποτέλεσμα την ανακοπή της προέλασης του τουρκικού στρατού και κατά συνέπεια την ύπαρξη της Λευκωσίας όπως την ξέρουμε από το 1974 (ιδιαίτερες ευχαριστίες και σε όλους τους Μαχητές της γραμμής άμυνας Λευκωσίας κατά την Τουρκική εισβολή και σε όλους τους γνωστούς και άγνωστους ήρωες μας που πολέμησαν τότε ).

Ο ηρωισμός και η αυτοθυσία του ανθρώπου αυτού βγήκε στη δημοσιότητα μόλις πριν από λίγα χρόνια ( ο ίδιος ουδέποτε το είχε επιδιώξει ).
Ποτέ δεν ζήτησε και ποτέ δεν έλαβε το όποιο παράσημο για την πολεμική του δράση όπως δεν το ζήτησαν και πολλοί άλλοι που στάθηκαν και φύλαξαν τις Θερμοπύλες το μαύρο εκείνο καλοκαίρι του 1974.

Με όλο λοιπόν τον σεβασμό στον Ήρωα ΚΔ Μανώλη Μπικάκη της A Μ.Κ ( μετονομάσθηκε μετά σε 35 Μ.Κ ) καταθέτω την εισήγηση όπως παρά το σημείο ανακοπής της προέλασης αναρτηθεί μνημείο αφιερωμένο στον Ήρωα και τελείτε το ετήσιο μνημόσυνο του ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής και εκτίμησης για την πολύτιμη προσφορά του προς την Πατρίδα.
Στο πρόσωπο του ΚΔ Μανώλη Μπικάκη αγαπητοί φίλοι το όποιο μνημείο αναφοράς και το όποιο μνημόσυνο αφορά και όλους όσους αγωνίστηκαν η και έπεσαν Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σαν ένδειξη εκτίμησης και τιμής στην προσφορά τους.
Με εκτίμηση

Γιώργος Μασουρής



Παρακαλώ όπως όσοι επιθυμείτε κοινοποιήσετε την ανάρτηση αυτή για να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνδράμουμε στην προσπάθεια αυτή.

Σχετικές επιστολές με την εισήγηση αυτή θα σταλούν στο ΓΕΕΦ και στους Συνδέσμους Εφέδρων και Εθνοφυλακής της Εθνικής Φρουράς Λευκωσίας.