Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Μακεδονία: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ντίσελντορφ, Μόναχο, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη, Μελβούρνη, Λευκωσία, Ζυρίχη, Τορόντο, Νέα Υόρκη.....



Θ. Μαλκίδης

Μακεδονία: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ντίσελντορφ, Μόναχο, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη, Μελβούρνη, Ζυρίχη, Τορόντο, Νέα Υόρκη.....

Δεν υπάρχει ο μονόδρομος περί σύνθετης ονομασίας,  δεν υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες, δεν υπάρχει το "επιχείρημα" των χωρών που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια και κλοπιμαία τους, δεν είναι πατριωτισμός να παραδοθεί το όνομα, όπως διατείνεται η Ελλαδική διακομματική ρητορική, αλλά μόνο  λύσεις που  υπαγορεύονται από την ιστορία και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού,   τα οποία με τη σύνθετη ονομασία, είναι βέβαιο ότι παραδίδονται στους λωποδύτες. 

Εξάλλου είναι βέβαιο ότι με την Ελλαδική πρόταση  θα υπάρξει απώλεια της χρήσης και της διαχείρισης  του Ελληνικού ιστορικού, γεωγραφικού και πολιτικού- διπλωματικού όρου Μακεδονία.  

Το αίτημα του Ελληνικού λαού για τη Μακεδονία στην Ελλάδα, στην Κύπρο και την Διασπορά, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ντίσελντορφ, στο Μόναχο, στη Νυρεμβέργη, στη Στουτγάρδη, στη Λευκωσία, στη Μελβούρνη, στη Ζυρίχη, στο Τορόντο, στην Νέα Υόρκη, είναι η  υπεράσπιση της Μακεδονίας και των εθνικών συμφερόντων με σεβασμό στην ιστορία και την αλήθεια, την εθνική αξιοπρέπεια, τη συνέχεια και το μέλλον μας ως έθνους.

Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν  το αποδεχτεί η Ελλάδα.