Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Οι απόγονοι των Ναζί Τσάμηδων και ο Αλβανικός εθνικισμός Μετά το επεισόδιο στα Ίμια «άνοιξε» η όρεξη των Αλβανών – Διεκδικούν Σκόπια και Θεσπρωτία και επιχείρησαν να κατεδαφίσουν περιουσίες στην Χιμάρα


Οι απόγονοι των Ναζί Τσάμηδων και ο Αλβανικός εθνικισμός 
Αλβανοί ακροδεξιοί βάφτισαν την Ήπειρο… «Κάτω Αλβανία»

Επικίνδυνη ρητορική από τον Ράμα

Ρεπορτάζ του STAR

"Eχουμε σχέδια για την Τσαμουριά και θα τα υλοποιήσουμε άμεσα".Αυτή η προκλητική δήλωση Αλβανού ακροδεξιού ανάβει και πάλι φωτιές καθώς κάποιοι στην Αλβανία το έχουν καημό.

Τραγουδούν για τα υποτιθέμενα χαμένα τους εδάφη, μπλέκουν στο παραλήρημα της προπαγάνδας ακόμη και μικρά παιδιά ενώ μάλιστα φωνάζουν πως θα "τραγουδάμε συνεχώς στα εδάφη μας αυτά που ονομάζονται Τσαμουριά, εκεί όπου γράφτηκε η Ιστορία".

Οι ακραίες φωνές όμως στην Αλβανία έχουν την ιστορία λίγο διαφορετικά στο μυαλό τους.


Με ανάρτηση τους στην ιστοσελίδα για την "Ενωμένη Αλβανία" , ο εθνικιστής Ταχίρ Βελίου που στο video  τον βλέπετε να ποζάρει με "σημαία" στο στήθος του τον "Απελευθερωτικό στρατο "UCK" , γράφει :  «Όταν η Ήπειρος λεγόταν Αλβανία ή Κάτω Αλβανία».

Μέσα στο κείμενο αποκαλεί τους τσάμηδες ήρωες και με θράσος υποστηρίζει ότι δολοφονήθηκαν από τους αιμοσταγείς έλληνες.

Ακόμη πιο προκλητική η δήλωση του Ταχίρ Βέλιου

Ο αρχηγός ενωμένης Αλβανίας Ταχίρ Βέλιου δηλώνει πως:

«Η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να το καταλάβουν καλά ότι η Τσαμουριά είναι έδαφος της Ενωμένης Αλβανίας και γι αυτό θα επιστρέψει μέσα στα σύνορα της» ενώ σε ερώτηση που του έγινε αν  πιστεύει ότι αυτό μπορεί να γίνει ; απάντησε  ότι:

«Oχι μόνο θα γίνει πραγματικότητα αλλά εχω και σχέδια για την υλοποίησή του».

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης  σε δηλώσεις του τονίζει πως: "Θα πρέπει να συνδέσουμε τις προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα για ιθαγένεια και περιουσίες σε Τσάμηδες , τις οποίες δεν  πρέπει να τις προσπεράσουμε »

Μπορεί σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο να έχουν ξεκαθαριστεί τα δικαιώματα για Τσαμουριά και ΑΟΖ όμως όπως φαίνεται στα σπλάχνα των ακραίων Αλβανών σιγοβράζει η πρόκληση με κάποιους μάλιστα να θέλουν να διεκδικήσουν υποτιθέμενα χαμένα εδάφη με παραστρατιωτικές μεθόδους.

Μετά το επεισόδιο στα Ίμια «άνοιξε» η όρεξη των Αλβανών – Διεκδικούν Σκόπια και Θεσπρωτία και επιχείρησαν να κατεδαφίσουν περιουσίες στην Χιμάρα

Τούρκοι και Αλβανοί φαίνεται πως βρίσκονται σε ...συμμαχία πρόκλησης αφού λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια οι Αλβανοί ξεκίνησαν ένα προπαγανδιστικό παραλήρημα με θύμα τους κατοίκους της Βορείου Ηπείρου και την Ιστορία. 
«ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΡΕΞΗ» ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ - ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 
Η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό «άνοιξε την όρεξη» στους Αλβανούς. Διεκδικούν Σκόπια και Θεσπρωτία για να ολοκληρώσουν το αλυτρωτικό τους όραμα για τη «Μεγάλη Αλβανία» και όλα αυτά μόλις λίγα 24ωρα μετά την πρόκληση στα Ίμια. 

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΊΟΣΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ 
Η «κοκκινόμαυρη» όμως επίθεση δε σταματά εδώ. Πριν λίγα 24ωρα οι Αλβανοί επιχείρησαν να κατεδαφίσουν περιουσίες της Ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα. Οι κάτοικοι έκπληκτοι αντίκρυσαν τις μπουλντόζες να εισβάλλουν όπως βλέπετε στις αυλές των σπιτιών τους. 
Μάλιστα αυτά τα δικαιώματα τα απαιτούν με «αρχηγό» τους τον αυτοαποκαλούμενο «κομαντάντ τσάμι»τον οποίο θα δείτε στο video σε μια εκδήλωση βαμμένη στα χρώματα του πολέμου, με άνδρες διαφόρων ηλικιών ντυμένους στα χακί να τον υποδέχονται σε ένα αυτοσχέδιο στρατόπεδο στην αυλή ενός σπιτιού. Μάλιστα δεν διστάζει να βαφτίσει ως Αλβανό τον Έλληνα βασιλιά της Ηπείρου, Πύρρο. 

Οι Αλβανοί με «όχημα» την διαστρέβλωση της Ιστορίας και με τις «ευλογίες» της Τουρκίας προσπαθούν να σφίξουν τη θηλιά της προκλητικότητας γύρω από τον λαιμό της Ελλάδας. 


Τα ρεπορτάζ στους παρακάτω σύνδεσμους