Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Εμείς δεν υπογράψαμε, δε συμφωνήσαμε, δε ψηφίσαμε ! Η Ελλάδα να ακυρώσει την εθνοκτονία των Πρεσπών


Θ. Μαλκίδης 

Το σύνθημά μου που ακούστηκε σε όλον τον πλανήτη, όπου υπάρχουν Ελληνίδες και Έλληνες, όταν υπερασπίστηκα χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπικό συμφέρον τη Μακεδονία και τον Ελληνισμό : 

Εμείς δεν υπογράψαμε, δε συμφωνήσαμε, δε ψηφίσαμε ! 

Στο στούντιο του Action 24 και στην εκπομπή του Γιώργου  Τράγκα ήταν καλεσμένος  ο κ. Μαλκίδης Θεοφάνης Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας επ΄ αφορμή  της πόρτας  εξόδου από τα Σκόπια  στην επίμονα προκλητική υπουργό Εργασίας, Ρασέλα Μιζράχι.

H Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, ερωτώμενη σχετικά με την αφαίρεση της λέξης 
” Βόρεια” και κρατώντας μόνο τη λέξη ” Μακεδονία” δήλωσε ότι κληρονόμησε την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και δεν σκοπεύει να την αλλάξει.

Σημειώνεται δε ότι η πινακίδα αυτή με το προηγούμενο όνομα της χώρας έχει παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας.

Ωστόσο, η προκάτοχος της Μιζράχι στο υπουργείο αυτό, Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο όμως αφαιρέθηκε το τελευταίο διάστημα.


Στο ερώτημα του Γ, Τράγκα  αν οι Σκοπιανοί έχουν εφαρμόσει τη συμφωνία των Πρεσπών οι  Σκοπιανοί ή έχουμε ένα μεμονωμένο περιστατικό που αφαιρέθηκε  η λέξη Βόρεια  ο κος. Μαλκίδης απάντησε: ” Είναι πολύ εύστοχο το ερώτημά σας και το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Έχω καταγράψει έναν σχεδόν ολόκληρο χρόνο πάνω από 125 παραβιάσεις της συμφωνίας οι οποίες με τη Συνθήκη της Βιέννης όταν υπάρχει έστω και μια παραβίαση το άλλο μέρος μπορεί να ζητήσει την ακύρωση της συμφωνίας. 
Εδώ που υπάρχει 3ψηφιος αριθμός και θα πάμε και σε 4ψηφιο σε λίγο καιρό φαντάζεστε τι επιχειρήματα έχει η Ελλάδα προκειμένου να την ακυρώσει”.

Ο  Γ. Τράγκας άδραξε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ως άνω λέγοντας πως ο κος,  Μητσοτάκης  αντί να  ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών πιέζει τον Εμμανουέλ Μακρόν να άρει το  εμπάργκο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία.Το βέτο Μακρόν εκθέτει τις δεσμεύσεις της Ε.Ε. προς τη Βόρεια Μακεδονία και υπονομεύει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ως μοντέλο για την επίλυση και άλλων συγκρούσεων μεταξύ κρατών των δυτικών Βαλκανίων, όπως Σερβίας – Κοσόβου.

Ο κος Μαλκίδης ξέροντας πως οι  εκλογές  στα Σκόπια θα κρίνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε: “Η δήλωση πριν 20μέρες του Ζάεφ ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα ξέρουμε στην Ελλάδα όπου η προπαγάνδα πραγματικά οργιάζει και αφορά στο εν λόγω ζήτημα λέει πως εφόσον σε δύο μήνες εκλεγεί το  VMRO  (το κόμμα το οποίο πρωτοστατούσε στα κινήματα εναντίον των Ελλήνων της Μακεδονίας κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα και ήταν το κόμμα το οποίο συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής με τους Γερμανούς κατακτητές)  θα ανοίξει ξανά θέμα ονομασίας”.

Συνεχίζοντας ο κος. Μαλκίδης είπε πως ο  Ζάεφ σε περίπτωση που εκλεγεί το VMRO και σχηματίσει κυβέρνηση  η συμφωνία θα ακυρωθεί και θα επιστρέψει στην πρότερη κατάσταση η χώρα.

Συνεχίζοντας είπε ο κος. Μαλκίδης ” Έχει παραβιαστεί όχι μόνο το Σύνταγμά μας αλλά το Εθνικό και Ευρωπαϊκό δίκαιο. Η συμφωνία δε σχετίζεται μόνο με το όνομα όπως λένε, αλλά μία σειρά ζηήματα από  την οικονομική ζώνη μέχρι την ενέργεια. Από προϊόντα  μόλις προχθές οι οινπαραγωγοι γενικότερα και οι παραγωγοί που είναι πάνω από 4.000 Έλληνες που χρησιμοποιούν το όρο Μακεδονικός διαμαρτυρήθηκαν στον Πρωθυπουργό για τα ζητήματα που αφορούν την παραβίαση σχετικώς με την ονομασία των  προϊόντων.  
Επιπλέον ο Ζάεφ λίγα 24ωρα πριν ο Μητσοτάκης παρουσιάσει τον όρο Μακεδονία σε ό,τι αφορά τα Ελληνικά προϊόντα παρουσίασε ένα πρόγραμμα το οποίο ονομάζει <Μακεδονία 2025> το οποίο αφορά τη στόχευση της χώρας του για τα επόμενα χρόνια.

Χορηγοί του προγράμματος <Μακεδονία 2025> είναι  Γερμανικές  εταιρίες ”.


Εν κατακλείδι αυτό που ετέθη αρχικά με την ερώτηση και επισήμανσή σας κ. Τράγκα χρειάζεται κατά την άποψή μου όχι απλώς να καταγγελθεί η Συμφωνία αλλά  να ακυρωθεί, παρότι εδώ μας λένε ότι αυτό δε γίνεται. 
Αλλιώς οι σημερινές σχέσεις  μεταξύ Γερμανίας και Βρετανίας και Γερμανίας και Ρωσίας θα διέπονταν από τις υπογραφές  μεταξύ  ναζιστικής Γερμανίας Βρετανίας,  ναζιστικής Γερμανίας και Ρωσίας....."

www.crashonline.gr 

Η ομιλία στη Βεργίνα





Η ομιλία στην Έδεσσα


Η ομιλία στη Βέροια



Η ομιλία στη Βίγλα