Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Αποζημιώσεις πολέμου ζήτησε ο Ε.Ράμα για να προσέλθει η Αλβανία στην Χάγη για τις θαλάσσιες ζώνες !



Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, έθεσε θέμα πολεμικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα, για να πάμε στη Χάγη για χάραξη ΑΟΖ μεταφέρουν πληροφορίες που σημαίνει ότι η προσφυγή στη Χάγη για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Ιόνιο, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο πίστευαν ορισμένοι αλλά και όπως παρουσίαζαν ως επιτυχία στην κυβέρνηση.



Αντί η χώρα μας να ζητήσει όλα αυτά τα χρόνια εκείνη πολεμικές αποζημιώσεις από την Αλβανία για τα δεινά που μας προκάλεσε στον Β'ΠΠ, αντιστρέφει τους ρόλους ο Ράμα και μας ζητάει τα ρέστα.



Έτσι ο Έντι Ράμα δεν συμφώνησε τόσο απλά σε μια νομότυπη διαδικασία η οποία σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα δικαίωνε τις ελληνικές θέσεις. Ζήτησε ανταλλάγματα.


Για να μην μιλήσουμε για το ζήτημα της Βορείας Ηπείρου που ακόμα στην κυβέρνηση κάνουν σαν να μην υπάρχει!


Έτσι και σαν επρόκειτο για αστείο ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, δήλωσε ότι για να αποδεχθεί την πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης για προσφυγή στη Χάγη, προκειμένου να οριστεί η ΑΟΖ ανάμεσα στις δύο χώρες, θα πρέπει πρώτα να καταβάλουμε στους Αλβανούς πολεμικές αποζημιώσεις, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Εστία.


Δηλαδή μας κουνά το δάχτυλο η Αλβανία, και αντί να έχουμε διεκδικήσει εμείς πολεμικές αποζημιώσεις από εκείνους, για τις εγκληματικές πράξεις των Τσάμηδων την εποχή που συνεργάστηκαν με τους Ναζί και τα δεινά που μας προκάλεσαν κατά την περίοδο που ήταν συνεργάτες με τους Φασίστες της Ιταλίας, επί Μουσολίνι και από κοινού μας κήρυξαν τον πόλεμο το 1940 και μέχρι το 1943 μας έκατσαν στο σβέρκο ως κατακτητές οι Ιταλοί και τα τσιράκια τους οι Αλβανοί ζητάνε και να τους πληρώσουμε.


Για ποιον λόγο οι Έλληνες, αφέθηκαν να πιστεύουν ότι θα πηγαίναμε στην Χάγη με ένα καλή τη πίστη συνυποσχετικό που θα υπέγραφε η Αλβανία;


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς καλή πίστη η Αλβανία ουδέποτε επέδειξε. Ούτε ακόμη και όσον αφορά στον σεβασμό των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών, των οποίων κλείνει τις Εκκλησίες και αρπάζει τις περιουσίες. Για να μην πούμε και τα χειρότερα, των οποίων κορυφή του παγόβουνου μόνο είναι η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος τρία σχεδόν χρόνια μετά παραμένει αδικαίωτο.