Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Κύπρος


Συμπατριώτες,   Συμπατριώτισσες , 

 

Το θέμα μας αφορά την Πατρίδα μας,  αφορά το μέλλον εμάς των εκτοπισμένων και προσφύγων, αφορά το μέλλον των παιδιών και εγγονιών μας, αφορά τον Κυπριακό Ελληνισμό, αφορά την Ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου. Αφορά τέλος τον Ελληνισμό ολόκληρο.  Ανησυχούμε με τις εξελίξεις και συνεχίζουμε να διαφωνούμε με τη διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό. 




Οι ανησυχίες μας πηγάζουν από τη διαχείριση του Κυπριακού που κάνουν οι Κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδος. Προσπαθούμε να ενημερώσουμε για τη διαφωνία και τις απόψεις μας και το εκτιμούμε που μας επιτρέπετε να συνεχίζουμε να επικοινωνούμε μαζί σας μέσω αυτού του δικτύου ενημέρωσης. Το έχουμε ανάγκη αφού τα Μέσα Ενημέρωσης μόνο Κομματικούς μονολόγους επιτρέπουν να ακούγονται. Στην  Κοινωνία των πολιτών και μάλιστα εμάς των   εκτοπισμένων  που ιδιαίτερα επηρεαζόμαστε  δεν δίδεται φωνή.

 

Είναι υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε και να προβληματίζουμε διότι η επίσημη ενημέρωση ωραιοποιεί τη ξενόφερτη λύση ΔΔΟ χωρίς εξηγήσεις , ούτε επιχειρήματα στήριξης της. Απλά ασκείται πίεση στην Κοινωνία να δεχθούμε τα δεδομένα της κατοχής , τις σημερινές πραγματικότητες όπως τις αποκαλούν οι Τούρκοι απλά και μόνο επειδή το θέλουν και τα ξένα συμφέροντα, της Βρετανίας η οποία ως αποικιοκρατική δύναμη σχεδίασε με τους Τούρκους τα δεινά που επιβλήθηκαν στον Κυπριακό Λαό και  της Αμερικής η οποία ακολούθησε και συνοπδοιπορεί μαζί τους.

 

Πρέπει να τερματιστεί η νυν διαχείριση. Πρέπει να τερματιστεί ο Δικοινοτικός διάλογος για λύση ΔΔΟ  και να αντικατασταθεί  με Διπλωματική εκστρατεία στα Διεθνή Φόρα, με δόρυ τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, της οποίας στόχος να είναι  μονολιθικά,  ο τερματισμός της κατοχής.  Ασπίδα θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού.  


Με ασπίδα την Κυπριακή Δημοκρατία και καθαρή απόφαση για αντικατοχική  Διπλωματική δράση, ενότητα , υπομονή και αντοχή ΜΠΟΡΟΥΜΕ να  ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ  ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ επιδιωξεις  και να ανοίξουμε το δρόμο προς την απελευθέρωση. Με τέτοια επανατοποθέτηση θα λυθούν τα χέρια των σημαντικών δυνάμεων μέσα στις Κοινωνίες των Κρατών της Διεθνούς Κοινωνίας οι οποίες  είναι φιλικά ταγμένες με τον Δίκαιο αγώνα μας, αλλά  σήμερα  παραμένουν εξουδετερωμένες και αδρανείς διότι, οι Ηγέτες μας αυθαίρετα και χωρίς εξουσιοδότηση για ένα θέμα που αφορά το μέλλον ενός ολόκληρου Λαού, έχουν επιλέξει να βολέψουν και να συμβιβασθούν με την κατοχή απεμπολώντας Κρατικά και Ανθρώπινά μας Δικαιώματα.

 

Έχουμε όλοι μας καθήκον ο καθένας από εκεί που βρίσκεται να διαδραματίσει ρόλο  ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.


Αδούλωτη Κερύνεια