Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Αποδόμηση του Καποδίστρια, αποδόμηση του Ελληνισμού;




Θεοφάνης Μαλκίδης

Αποδόμηση του Καποδίστρια, αποδόμηση του υπερήφανου, ανιδιοτελούς Ελληνισμού; 

Η ομιλία μου για τον Καποδίστρια στη εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Λακκώματος



Σχολεία και αληθινή παιδεία, άμυνα και εθνική ανεξαρτησία, οικονομική και νομισματική αυτοτέλεια, αγροτική ανασυγκρότηση και παραγωγή, πολεοδομική αναγέννηση, κοινωνική πολιτική και πρόνοια, σύγκρουση με τα συμφέροντα, κυβέρνηση των πολλών, είναι μερικά από τα σημεία που κάθε κόμμα στην Ελλάδα σήμερα, έχει στο πρόγραμμά του, προκειμένου να κλέψει τη ψήφο από όσους ακόμη ψηφίζουν. Είναι βεβαίως γνωστό πόσα αυτά έχουν πράξει τα μη – κόμματα που υποτίθεται ότι κυβερνούν, ή καλύτερα αυτά που κατέχουν το χρεοκοπημένο κράτος.

Σε όλα όμως τα παραπάνω όμως αλλά και σε πολλά άλλα, ο διπλωμάτης, ο πολιτικός, ο άνθρωπος, ο Έλληνας, ο χριστιανός Καποδίστριας, μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ, κατόρθωσε να δώσει σάρκα και οστά και να περάσει στον εξαθλιωμένο, φτωχό  και προδομένο λαό, ελπίδα και δύναμη. 

Κατόρθωσε μέσα από τα ερείπια της επόμενης μέρας της αντίστασης των Ελλήνων και των Ελληνίδων στην μακραίωνη και σκληρή σκλαβιά, να περιθάλψει ορφανά και να δημιουργήσει σύγχρονο στρατό, να φτιάξει πόλεις και να δώσει το όραμα της διατροφικής αυτάρκειας, να ανασυντάξει την οικονομία και να εκπαιδεύσει μελλοντικούς Έλληνες και χριστιανούς.


Για τον Καποδίστρια θα μπορούσε κάποιος να αναφερθεί σε  εκατοντάδες άλλες συνιστώσες του έργου του. Και οπωσδήποτε να κάνει δημοσίως αλλά και στο εσωτερικό του το βασικό ερώτημα, πως θα ήταν η Ελλάδα εάν δεν δολοφονούνταν ο Καποδίστριας. Σε όλους τους τομείς και σε όλα τα πεδία. 

Υ. Γ. Για τη μισελληνική, ανθελληνική,εθνομηδενιστική ομάδα που παριστάνει τους πολιτικούς και τους διανοούμενους,  η Επανάσταση για την Ελευθερία μας  ήταν <<φιλελεύθερη>> και αντιγραφή της Γαλλικής, εκθειάζουν τον Κοραή που δεν τον ενδιέφερε <<που πίστευε ο καπετάνιος της Ελλάδας>>, στα σχολικά βιβλία  αναφέρουν για τον Καποδίστρια, ότι απαιτούσε  <<μίζες>>  για να δείξουν ότι δεν είναι μόνο οι αυτοί που τα <<παίρνουν>>, μετά έγραψαν ότι έκλεισε τους Ναούς για να δικαιολογήσουν τη σημερινή κατάσταση στους Ναούς και φτάνουν στο αποκορύφωμα για το  δικτάτορα Κυβερνήτη .  

Ό, τι και να κάνουν  όμως η πατρίδα μας, η Ελλάδα που την νοσταλγούμε γιατί δεν είναι Ελλάδα, όπως γράφει ο Γιώργος Σεφέρης, θέλει και  αναζητά τον ηγέτη ή τους ηγέτες που  έχουν πρότυπο τον Καποδίστρια. Που δεν θα λένε μόνο την αλήθεια, αλλά θα είναι η αλήθεια. Όπως αληθινό,   ήταν και παραμένει,  το πρόσωπο του  ηγέτη, του πρώτου και μοναδικού στην ιστορία μας  Κυβερνήτη   Ιωάννη Καποδίστρια.