Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Tουρκία κατά ΗΠΑ για τους ¨Γκρίζους Λύκους¨…

 


Σε ανακοίνωση που έβγαλε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγορεί την Αμερική πως με την έρευνα που ετοιμάζει για τους ¨Γκρίζους Λύκους¨  περιορίζει την ελευθερία έκφρασης της τουρκικής κοινότητας στις ΗΠΑ !


Η ανακοίνωση είχε ως εξής :


Με θλίψη αντιμετωπίστηκε το κείμενο του νόμου για την Εθνική Άμυνα 2022 των ΗΠΑ, που εγκρίθηκε στη Βουλή των  Αντιπροσώπων και προβλέπει την ετοιμασία από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, μιας αναφοράς σχετικά με το αν η οργάνωση Γρίζοι Λύκοι, είναι ή όχι μία τρομοκρατική οργάνωση.

Παρόλο που το τελικό κείμενο του νόμου δεν έχει αποκαλυφθεί και δεν έχει εγκριθεί, το γεγονός ότι ένα τέτοιο αίτημα που εμπεριέχει αβάσιμες κατηγορίες και δεν ταιριάζει στην βαθιά ριζωμένη συμμαχία μας με τις ΗΠΑ, έγινε αποδεκτό από μία πτέρυγα του αμερικανικού Κογκρέσου, είναι άκρως θλιβερό και ανησυχητικό.

Το τελευταίο αυτό δείγμα προσπαθειών των άντιτουρκικών λόμπι πού κάποιοι κύκλοι αγκαλιάζουν πρώτα στην Ευρώπη και τώρα στις ΗΠΑ, βλάπτει πρώτα από όλα τον αντιτρομοκρατικό αγώνα. Όλες οι χώρες που είναι ειλικρινείς στον αντιτρομοκρατικό αγώνα με πρώτες την σύμμαχο μας Αμερική, αντί να ενισχύουν τέτοιους εικονικούς και κακόβουλους ισχυρισμούς, πρέπει να δώσουν αποφασιστικό αγώνα ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις μεταξύ των οποίων και οι PKK/PYD/YPG και FETO. Τέτοιου είδους μονόπλευρες προσεγγίσεις απέναντι στους ομογενείς μας που ζουν αρμονικά στις χώρες που βρίσκονται, είναι απαράδεκτες.

Προσδοκία μας είναι ότι αυτό το απερίσκεπτο αίτημα δεν θα συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του νόμου που θα εγκριθεί από το Κογκρέσο και να αποφευχθεί κάθε είδους προσπάθεια που περιορίζει την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και την ελευθερία έκφρασης της τουρκικής κοινότητας στις ΗΠΑ.

Πηγή :

https://www.mfa.gov.tr/sc_-41_-abd-kongresi-nde-ulkemizi-hedef-alan-gelismeler-hk-sc.tr.mfa