Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Κοίμηση Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

 



Θεοφάνης Μαλκίδης 

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ!


Εκοιμήθη  ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, σε ηλικία 76 ετών μετά από πολλές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.




Ο μακαριστός  Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρός Κοσμάς , είχε γεννηθεί στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο.



Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το έτος 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.


Ήταν ένας άνθρωπος του Θεού, ένας Επίσκοπος μοναδικός γιατί ήταν ταπεινός, με αληθινό ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο, με πνεύμα συγχώρεσης για τους εχθρούς του, πρότυπο Ορθοδοξίας και Πατριωτισμού, ο οποίος με τίμησε με τη στοργή και τη φιλία του. 


Ήταν ξεχωριστές οι στιγμές όταν με προσκάλεσε για να μιλήσω στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, όπου στο πρόσωπό του συνάντησα την  πραγματική Πίστη και την ανιδιοτελή αγάπη για τον Ελληνισμό.


Αγαπημένε μας πατέρα Κοσμά, Καλό Παράδεισο και Καλή Ανάσταση !