Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

H Γερμανία ετοιμάζεται από τώρα για την επερχόμενη έλλειψη ενέργειας κατά τον προσεχή χειμώνα

 

Διάφορες πόλεις της Γερμανίας σχεδιάζουν να δημιουργήσουν χώρους στους οποίους θα μπορούν να ζεσταίνονται οι φτωχότεροι και οι πιο ηλικιωμένοι πολίτες που δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν για θέρμανση. Οι χώροι θα λέγονται «θερμικές νησίδες»!


Εν όψει της κρίσης στην Ουκρανία και με αυξημένες πλέον τις πιθανότητες να σταματήσει η ροή φυσικού αερίου από την Ρωσία η Γερμανία ήδη από τώρα έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου να λάβει μέτρα για τον ερχόμενο χειμώνα.  Ως εκ τούτου, όλο και περισσότερες πόλεις συγκροτούν αυτήν τη στιγμή ομάδες κρίσης και αναπτύσσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης.
Το Ludwigshafen (Ρηνανία-Παλατινάτο) σχεδιάζει ακόμη να δημιουργήσει αίθουσες στις οποίες οι πολίτες που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα θέρμανσης να μπορούν να ζεσταθούν. «Αυτή τη στιγμή προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια έκτακτης ανάγκης ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα», δήλωσε στην Bild  η δήμαρχος Jutta Steinruck.
Αλλά και στο Düsseldorf το Υπουργείο Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος κάνει κινήσεις προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια απευθύνοντας έκκληση ώστε να γίνεται περιορισμένη χρήση κλιματισμού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού…
 

πηγή