Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Μετά από το “Τουρκόσποροι”, ήλθε το Turkaegean!



Ποιος δεν θυμάται τα γεγονότα που αποσταθεροποίησαν τα νησιά (αποστολή ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο με σκοπό την δημιουργία Υπερδομών) και έδωσαν την αφορμή στους Τούρκους ώστε να εξαπολύσουν την υβριδική επίθεση στον Έβρο;

Ήταν τότε όπου έγινε ολοφάνερος στους ασκούντες την εξουσία ο τρόπος εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία, παρά το ότι οι νησιώτες φώναζαν πολλά χρόνια πριν για τον ρόλο της γείτονας χώρας.



Ας θυμηθούμε με ποιες εντολές είχαν έρθει οι δυνάμεις καταστολής τότε, τον Φεβρουάριο του 2020: επιβολή ωμής – τυφλής βίας προς κάθε αντίσταση των νησιωτών που αντιτασσόταν ενάντια στα νοσηρά σχέδια της κυβέρνησης για την κατασκευή των Υπερδομών πάνω στα ευαίσθητα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μάλιστα είχαν φτάσει στο σημείο οι δυνάμεις καταστολής να καθυβρίζουν τους νησιώτες με ότι πιο υποτιμητικό είχε ακουστεί ποτέ . “Τουρκόσπορους” τους αποκαλούσαν και ας είχαν αφιερώσει όλη τους την ζωή να βρίσκονται συνειδητά στην πρώτη γραμμή των συνόρων.

Προφανώς για την κεντρική εξουσία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται πολύ μακριά.

Οι Τούρκοι πάντα “μαέστροι” στην πονηριά διέβλεψαν ότι ένα λιθαράκι που θα προσθέσει μπόνους στα επεκτατικά τους σχέδια είναι η καπήλευση του ονόματος της περιοχής του Αιγαίου. Όποτε τους συμφέρει χρησιμοποιούν την ελληνική λέξη “Αιγαίο” και όποτε δεν τους συμφέρει την αναφέρουν ως ” θάλασσα των Νησιών”.

Το σκεπτικό; Αφού η “μισή” θάλασσα είναι της Τουρκίας (βλέπε Γαλάζια Πατρίδα) άρα και τα μισά νησιά είναι τούρκικα! Και επειδή το Αιγαίο είναι ελληνικό, προσθέτουν ένα turk μπροστά και η μοιρασιά έγινε!

Μπροστά σε όλη αυτήν την ολοφάνερη καπήλευση ενός ονόματος που έχει συνδεθεί χιλιετίες με τον ελληνικό πολιτισμό, η κεντρική εξουσία κοιμήθηκε τον ύπνο του δικαίου λες και επρόκειτο για κατοχύρωση ονόματος από τους τούρκους συνοικιακού μαγαζιού ! Το γραφειοκρατικό Βατερλό ήρθε να ανακοινωθεί και επισήμως με τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)!!

Ξεκάθαρα λοιπόν όλοι αυτοί που νομίζουν ότι οι νησιώτες θα καταπιούν αμάσητα υποτιμητικούς όρους αμφισβήτησης της κυριαρχίας και του πολιτισμού με όχημα λέξεις τύπου turkagean, είναι πολύ γελασμένοι.

Ακόμα και αν δεν υποκρυπτόταν πίσω από την λέξη turkaegean η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας, ένα κράτος όπως η Ελλάδα που το 20-25% του ΑΕΠ είναι εξαρτημένο από τον τουρισμό, έχει το περιθώριο να χαρίσει σε κάποιον άλλο όπως στην Τουρκία, την μοναδικότητα του Αιγαίου και των ελληνικών νησιών που το απαρτίζουν;

Όπως τότε, τον Φεβρουάριο του 2020 με την αποστολή των ΜΑΤ, η απάντηση δόθηκε αμετάκλητα από τους νησιώτες σε αυτούς που τους αποκαλούσαν Τουρκόσπορους , έτσι και τώρα θα δοθεί η ίδια σκληρή απάντηση σε αυτούς που πάνε να ξεπουλήσουν το Αιγαίο με ονομασίες τύπου turkaegean και σε αυτούς που ονειρεύονται Υπερδομές στα νησιά για να εκπληρώσουν τα turkaegean σχέδια.

Η ραχοκοκαλιά και η μοναδικότητα της Ελλάδας είναι το Αιγαίο Πέλαγος και αλλοίμονο στους πολιτικούς που δεν θα το προασπίσουν.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ