Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Αναγνώριση αγνοούμενου



 Λάπηθος 1974 : Σύλληψη αιχμάλωτων


Συγγενείς και φίλοι αναγνώρισαν αγνοούμενο της εισβολής σε ρεπορτάζ του Alpha

ΑΛΦΑ, Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της 16ης Αυγούστου του 2022

Σήμερα Τριτη,16 Αυγούστου του 2022, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΛΦΑ, μεταδόθηκε, ρεπορτάζ που αναφέρεται στην ερευνά μας, για την σύλληψη αιχμάλωτων στην Λάπηθο στην περιοχή Ασπρόβρυσες, της ακτης Κανάρη.

Ευχαριστώ ["ετσας", δηλαδή πολύ λίγο ] την τηλεόραση του ΑΛΦΑ Κύπρου, την ιστοσελίδα alphanews.live, όπως και τον δημοσιογράφο  [ Δεν ξέρω το όνομα του ] που επιμελήθηκε το ρεπορτάζ.

Στην προκείμενη περίπτωση επαληθεύεται η Ελληνική Παροιμία "Ο κερατάς το μαθαίνει πάντα τελευταίος", σε κάθε περίπτωση κατανοούμε τον καλώς νοούμενο ανταγωνισμό, αλλά έπρεπε να ενημερωθούμε και να μας δοθεί ο χρόνος να αξιολογήσουμε τα νεα δεδομένα.

Ο Εφεδρος Στρατιωτης του 256 ΤΠ,  Ξενοφών Χριστοφόρου [Πεττεμερίδης] απο τον Αστρομερίτη, αναγνωριστικέ απο τους συγγενείς και φίλους του, όπως επίσης και από τον συμπολεμιστή του  Αντρέα Βασίωτη, αιχμάλωτο πολέμου.

Η ερευνά συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των υπολοίπων που απεικονίζονται στις φωτογραφίες, καθώς και στην τεκμηρίωση της αναγνώρισης/ταυτοποίησης.

Ο Αστρομερίτης , οι συγγενείς και κυρίως οι κόρες του Ξενοφών Χριστοφόρου [Πεττεμερίδης], θα πρέπει να είναι περήφανες, και ολοι εμείς τους εκφράζουμε την συμπάθεια μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ. 

Ευχόμαστε σύντομα να ανευρεθούν τα οστά του ηρώα μας ...


 ---------------

1974 Μαρτυρίες & Τεκμήρια : Στην ομάδα αναρτώνται Μαρτυρίες και Τεκμήρια με στόχο την επιβεβαίωση και τον εμπλουτισμό σε ιστορικά στοιχεία. Τα γεγονότα αποδελτιώνονται και τοποθετούνται στον χρόνο και στο χώρο, με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και στην συνεχεία καταχωρούνται σε ένα πληροφοριακό σύστημα για περαιτέρω επεξεργασία.

[ #1974_Γεωχρονική_Τεκμηρίωση_Γεγονότων, #1974_Μαρτυρίες_Τεκμήρια, #1974_Αιχμάλωτοι , #1974_Λάπηθος ]

=================

ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ALPHANEWS.LIVE

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/syggeneis-kai-filoi-anagnorisan-agnooymeno-tis-eisbolis-se-reportaz-toy-alpha