Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Τα χάδια στο θηρίο και τα αποτελέσματά τους

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Όταν στην Αθήνα και τη Λευκωσία  χαϊδεύεις το θηρίο, εκλιπαρώντας για διάλογο, διαπραγματεύσεις και διερευνητικές επαφές,  τότε είναι αναμενόμενο το Βερολίνο, η Σόφια και σύντομα τα Τίρανα και τα Σκόπια, να σε <<αδειάζουν>>.

 Γι αυτό ας κάνουμε προετοιμασία γνωρίζοντας ότι ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε μόνοι  μας για να αντιμετωπίσουμε ό,τι και εάν συμβεί ... 

Υ. Γ. Πριν από λίγες ώρες ο Ερντογάν είπε ότι το Μάρτιο δεν θα συμβεί τίποτα σε ότι αφορά τις λεγόμενες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ανακοίνωσε ότι και τα Αντικύθηρα είναι τουρκικά!!!! 


Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας


 


Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαλλαγεί από την πίεση, που  της ασκείται από την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η ΕΕ θα πρέπει να απαλλαγεί από την πίεση που ασκείται σκόπιμα από την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους» τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος.Υπενθυμίζεται ότι σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε πως οι απαιτήσεις αρκετών ευρωπαϊκών χωρών – σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την τουρκική συμπεριφορά – ήταν «άδικες». 


«Η  Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες αρκετών χωρών. Κι αυτό επειδή οι απαιτήσεις τους ήταν άδικες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. 


Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, σημείωσε ότι «κάποιες χώρες της ΕΕ με κοινή λογική υιοθέτησαν θετική προσέγγιση και ματαίωσαν τα σχέδια (για αυστηρότερα μέτρα σε βάρος της Τουρκίας)».


«Να το πω ξεκάθαρα: Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα» σχολίασε ο Ερντογάν.


Παράλληλα, ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλά δικαιώματα που πρέπει να δοθούν στην Τουρκία από χώρες της ΕΕ».