Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Εκδήλωση της ΛΕΣΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΚ για τη “Συμβολή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση του 1821”


Στη 200ή επέτειο της Ελληνικής Εθνεγερσίας ήταν αφιερωμένη η φετινή εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της ΛΕΣΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΕΚ. Η εκδήλωση, η οποία λόγω της πανδημίας δεν έλαβε την καθιερωμένη της μορφή, είχε ως κεντρικό θέμα την “Συμβολή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση του 1821”, το οποίο ο Διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Θεοφάνης Μαλκίδης.


Η Πρόεδρος της Λέσχης, κα Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη, αφού αναφέρθηκε στο 2020, το οποίο σε όλους μας άφησε πικρή γεύση, μίλησε για το 2021 , το οποίο σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος είναι ελπιδοφόρο, φέρνει μία καινούργια μέρα για την Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού και θα επιτρέψει τους λαμπρούς εορτασμούς για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Η καθαυτό κοπή της βασιλόπιτας έλαβε χώρα στα γραφεία του Σωματείου στη Νέα Φιλαδέλφεια υπό καθεστώς αυστηρού πρωτοκόλλου για την τήρηση της ασφάλειας της δημόσιας υγείας και των παρισταμένων. Ευλογήθηκε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη, εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο κ. Τιμόθεο Ηλιάκη. Παραστάθηκαν η Πρόεδρος κα Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη, ο Αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Ασλανίδης, ο Γραμματέας κ. Γιώργος Νικολάου και τα μέλη κ. Μάκης Αγγελόπουλος, κ. Μηνάς Λυσάνδρου, κ. Αλέξανδρος Αλεξίου, κ. Σταμάτιος Παπασταμάτης και κ. Στέλιος Βασιλειάδης. Η Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα περιελάμβανε κομμάτια για όλους τους φορείς ΑΕΚ (Μάνα ΑΕΚ, ΠΑΕ και ΚΑΕ) και όλα τα γήπεδα που θα γίνουν τα σπίτια του λαού της ΑΕΚ στο άμεσο μέλλον. Το φλουρί κέρδισε η Μάνα ΑΕΚ.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου ευχήθηκαν για το νέο έτος επιτυχίες σε όλα τα τμήματα της ΑΕΚ, υγεία σε όλο τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψαν να δεσμευτούν για συνέχιση των πολυσχιδών δράσεων, δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων της Λέσχης, με την αποκατάσταση της κανονικότητας στην κοινωνική ζωή και τη δημόσια υγεία και την άρση των περιορισμών που έχει επιβάλει η πανδημία.

Τα κάλαντα για την περίσταση έψαλε η εξαίρετη χορωδία της “Κιβωτού του Κόσμου” υπό την διεύθυνση της μαέστρου κυρίας Έλενας Κασάροβα.

Τη γιορτή έκλεισαν οι εγκάρδιες ευχές των αθλητών μας από όλα τα τμήματα της ΑΕΚ στέλνοντας το μήνυμα πως «φέτος είναι η χρονιά μας».

Παρακολουθήστε το βίντεο: