Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Η Τουρκία απειλείται.....



Ο Υπουργός Άμυνας της συμμάχου (...)  Τουρκίας  Χουλουσί Ακάρ, για μια ακόμη φορά επιτέθηκε στην Ελλάδα κατηγορώντας την ότι απειλεί, παρενοχλεί και αυξάνει την ένταση! 


Ο Ακαρ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο,  την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου : «Προσπαθούμε για αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαπραγματεύσεις μας με τη γειτονική μας Ελλάδα συνεχίζονται. Παρά τις εποικοδομητικές μας προσεγγίσεις, δυστυχώς, συναντούμε επίσης μερικές αρνητικές δηλώσεις, ενέργειες και παρενόχληση. Αυτή η απειλητική γλώσσα και η παρενόχληση είναι απαράδεκτες και δεν οδηγούν πουθενά. Εκτός από τη γλώσσα της απειλής, της πρόκλησης και των προσπαθειών για αύξηση της έντασης, πρέπει να καταλάβουν ότι η μεγαλύτερη ζημιά των προσπαθειών εξοπλισμού θα είναι για τον ελληνικό λαό».

Σε ότι αφορά το Cesme είπε ότι «Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Για άλλη μια φορά αναφέρουμε ότι αυτή η στάση δεν είναι κατάλληλη για σχέσεις καλής γειτονίας. Η Ελλάδα προσπαθεί να κάνει τα προβλήματα με την Τουρκία και προβλήματα της ΕΕ ή των ΗΠΑ. Αυτή η κατάσταση δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική. Δηλώνουμε επίμονα ότι δεν έχουμε καμία βλέψη για τα εδάφη και τα ύδατα κανενός, αλλά ποτέ δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε αποφασισμένοι, αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην γαλάζια πατρίδα μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Σε αυτό το πλαίσιο, η προγραμματισμένη άσκηση, η οποία είναι αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς, συνεχίζεται με επιτυχία».

Ο Ακάρ σχολίασε και το θέμα με τους S-400: «Το αμυντικό σύστημα S-400 χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται ενάντια σε απειλές. Εάν δεν υπάρχει πρόθεση επίθεσης εναντίον της Τουρκίας, δεν βλάπτει κανέναν. Δεν είναι στο πνεύμα της συμμαχίας να επιβάλλονται ορισμένοι περιορισμοί στη χώρα μας, ειδικά στα F-35, για το ζήτημα των S-400».