Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Αμπντουλάχ Οτσαλάν ;

 


Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK) καλεί το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Ηνωμένα Έθνη να ενεργήσουν αμέσως υπό το φως των φήμων για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.


 Η σωματική ακεραιότητα και η ελευθερία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι ζωτικής σημασίας για μια λύση στο κουρδικό ζήτημα και η διάδοση φήμων είναι μέρος του ψυχολογικού πολέμου του τουρκικού κράτους.


Η Τουρκία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρώτα απ ‘όλα, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η επιτροπή του για την πρόληψη των βασανιστηρίων (CPT) είναι υπεύθυνα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης του διεθνούς δικαίου στο νησί φυλακών του Imrali και για την άμεση επίσκεψη των δικηγόρων του κ. Οτσαλάν στο Ιμραλί. Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πρέπει επίσης να δράσει επειγόντως για να αναλάβει δράση κατά της Τουρκίας, ενός κράτους μέλους του ΟΗΕ, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει ότι η Τουρκία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τον εκδημοκρατισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, ως υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ.