Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Έχω ένα όνειρο....

 



Τέτοιες μέρες του Απρίλη του 1968, η Αμερική θρηνούσε για τον χαμό ενός από τα πιο άξια τέκνα της ιστορίας της. Η υφήλιος γινόταν φτωχότερο .  Ο Μάρτιν Λούθερ Κιγκ πήρε πρόωρα τον δρόμο για την αθανασία.





Ποιος ήταν, όμως, ο Μάρτιν Λούθερ Κιγκ; Στην Κύπρο, λίγοι ξέρουν να μας πουν. Κι αυτοί που ξέρουν, θυμούνται μόνο όσα τους συμφέρουν.



 

Ένας ιερωμένος ήταν, ο Μάρτιν Λούθερ Κιγκ. Ένας απλός ιερωμένος του Χριστού, που κάνοντας πράξη το Ευαγγέλιο έγινε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της σύγχρονης Ανθρωπότητας. Μια μορφή αγωνιστικότητας για όλους της Γης τους κολασμένους, μαύρους μα και λευκούς.


Κι όσο κι αν θέλουν να αποκρύπτουν την πίστη του, τα κηρύγματά του ενάντια στον αθεϊστικό υλισμό, τον καταναλωτισμό είναι εκεί, βρείτε τα και διαβάστε τα. Ακόμα και μαρτυρίες για την εναντίωσή του στις αμβλώσεις που έγιναν πια μόδα.


Αυτός ήταν ο Μάρτιν Λούθερ Κιγκ Τζούνιορ. Ένας Χριστιανός, πρότυπο για κάθε άνθρωπο. Ένας φωτισμένος ηγέτης, που δολοφονήθηκε και έπεσε μαχόμενος για την Ισότητα, για την Ελευθερία, για τον Άνθρωπο, για τον Χριστό.