Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Μέθοδοι Ερντογάν από τον Ράμα που «τρέμει» την ψήφο των Βορειοηπειρωτών και τους στερεί το δικαίωμα να ψηφίσουν!




ΟΈντι Ράμα  αποδεικνύεται  ο καλύτερος μαθητής του Ταγίπ Ερντογάν και κάνει υπερήφανο τον δάσκαλό του.

Σε μια ξεκάθαρη επίδειξη αυταρχισμού ο Αλβανός Πρωθυπουργός , "εργαλοποιώντας"  την κρίση του κορονοϊού κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα , δήθεν στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού. Αποφασίζει να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση μόλις λίγα 24ωρα από τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Απριλίου στην Αλβανία .Η καραντίνα που επιβάλλει με το "έτσι θέλω"  διάρκειας 14 ημερών , όλως τυχαίως  θα λάβει τέλος λίγες μέρες μετά τη λήξη των εκλογών. Είναι προφανές ότι ο αδύναμος πλέον πολιτικά Ράμα με αυτήν την σπασμωδική κίνηση προσπαθεί να ... σώσει την ήττα που βλέπει να έρχεται .


Τι φοβάται ο Αλβανός πρωθυπουργός ; 

Αρχικά τον ίδιο του το λαό που πεινάει .Οι Αλβανοί πολίτες έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και η πλειοψηφία είναι έτοιμη να δείξει την δυσαρέσκειά της στην κάλπη. Ο Έντι Ράμα με στημένες δημοσκοπήσεις προσπαθεί να ισορροπήσει την πλάστιγγα και να παίξει τα τελευταία του πολιτικά χαρτιά με σκοπό να διατηρήσει την θέση του. Ο λαός του όμως εκτός από την ανέχεια που του καταλογίζει , θεωρεί πως ο Αλβανός πρωθυπουργός έκανε κακή διαχείριση όσον αφορά την πανδημία με τα νοσοκομεία να είναι ετοιμόρροπα. Αλλωστε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έψαχναν με κάθε τρόπο να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία γειτονικών χωρών.

Στο εσωτερικό της χώρας του τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά  και δε θέλει να προσθέσει ακόμα ένα που ακούει στο όνομα Ελληνική Μειονότητα. Είναι ρίσκο για εκείνον και την καρέκλα του, η ψήφος των Βορειοηπειρωτών  που μένουν στην Ελλάδα , καθώς θεωρείται παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα και μάλιστα εις βάρος του. Ετσι με μεθόδους α λα Ερντογάν επιβάλλει καραντίνα για όσους εισέρχονται στην Αλβανία. Η αντιδημοκρατική αυτή πράξη παίρνει μπάλα και τους Αλβανούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα και επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η απόφαση βέβαια αυτή δεν έχει ως μόνο στόχο τη "διάσωση" του εκλογικού αποτελέσματος. Σύμφωνα με τον καθηγητή κοινωνικών επιστημών  Θεοφάνη Μαλκίδη : "Ο Αλβανός πρωθυπουργός σε ότι αφορά το πολιτικό σκέλος προσπαθεί να εξαφανίσει πολιτικά την εκπροσώπηση της Ελληνικής Μειονότητας, η οποία αποτελεί στρατηγικό στόχο όλων των αλβανικών κυβερνήσεων και κομμάτων,θέλει να αφανίσει και τα τελευταία σημάδια Eλληνισμού στην περιοχή"

 


Όπως υποστηρίζει ο Θεοφάνης Μαλκίδης " ο  εθνικισμός αποτελούσε πάντα και θα  αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για την συσπείρωση δυνάμεων στην Αλβανία και η ελληνική μειονότητα είναι  ένας πολιτικός χώρος που είναι εύκολος να χρησιμοποιηθεί ώστε να ασκηθεί πίεση στις διμερείς  σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών " 

Μένει να δούμε αν ο χειρισμός αυτός του Αλβανού Πρωθυπουργού θα τον δικαιώσει ή τελικά αν το αποτέλεσμα της κάλπης θα του δώσει την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση της χώρας.

www.dropolinews.gr