Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Αντιδράσεις στην Γερμανία για την απόφαση του Ερντογάν να απελαθούν οι 10 πρέσβεις

 

Το ανακοίνωσε ο Ερντογάν : 10 πρέσβεις θα κηρυχθούν ανεπιθύμητοι !

Η εφημερίδα Μπιλντ στην Γερμανία, αναφέρει πως αυτή η κατάσταση ενόχλησε τους Γερμανούς πολιτικούς οι οποίοι την κατήγγειλαν με έντονο τρόπο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα Βild η αντιπρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής Κλώντια Ροθ ζήτησε την εφαρμογή κυρώσεων προς την Τουρκία.

 

 

 

Η Ροθ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως “η αδίστακτη στάση του Ερντογάν απέναντι σε όσους τον επικρίνουν δεν έχει κανένα εμπόδιο” και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη η να υπάρξει εναντίωση στη διεθνή αρένα ενάντια στην αυταρχική γραμμή του Ερντογάν. Ή Ροθ ζήτησε επίσης την επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία και τη διακοπή της εξαγωγής αμυντικών προϊόντων.

Ο Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ – εκπρόσωπος εξωτερικής πολιτικής του ελεύθερου δημοκρατικού κόμματος που αναμένεται να είναι από τους εταίρους της κυβέρνησης συνασπισμού που θα σχηματιστεί σύμφωνα στη Γερμανία αντέδρασε έντονα. Ο Λάμπσντορφ σε δήλωση που έκανε στο twitter έγραψε : “Η απόφαση να απελαθούν 10 πρεσβευτές συμπεριλαμβανομένων των present της Γερμανίας και των συμμάχων του ΝΑΤΟ Δεν είναι κάτι το έξυπνο και δεν κάτι το διπλωματικό ενώ Αυτό το βήμα διαταράσσει την ενότητα της συμμαχίας”. Ο Νόρμπερτ Ρόντγκεν,- βουλευτής και ειδικός στην εξωτερική πολιτική του κόμματος της κόμματος  Χριστιανοδημοκρατικιης Ένωσης, σς δηλωση  που έκανε στην εφ. Ζιντόιτσε Ζαϊτουνγκ, είπε πως “Ο Ερντογάν συνεχίζει να απομακρύνεται συνολικά από  την Ευρώπη και την Δύση”.

https://www.aykiri.com.tr/almanya-dan-erdogan-in-sozleri-sonrasi-hamle-yaptirim-uygulansin/15406/