Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα....

 


Ο αδελφός Ζάεφ από την Αθήνα της Ελλάδας που ψήφισε και σέβεται τη Συμφωνία και δεν έχει πρόβλημα με τους <<Μακεδόνες>>.....



Ευρισκόμενος στην Αθήνα έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr, προχωρώντας σε ασύλληπτες προκλήσεις που όμως αποδεικνύουν πόσο δίκιο είχαμε όταν φωνάζαμε ότι αυτή η συμφωνία πρέπει να καταργηθεί, παρότι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει με ευλάβεια.

Ο Ζάεφ δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει ότι είναι… «Μακεδόνες» οι Σκοπιανοί και ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό!

Η Συμφωνία των Πρεσπών μετέτρεψε το πρόβλημα σε λύση, τη σύγκρουση σε συνεργασία, την εχθρότητα σε συμμαχία. Πριν από το 2018, ήμασταν γείτονες που δεν ακούγαμε ο ένας τον άλλον, που δεν επικοινωνούσαμε και που είχαμε εχθρική στάση ο ένας απέναντι στον άλλον. 

Είμαστε σήμερα γείτονες που είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, που υποστηρίζουμε και προστατεύουμε ο ένας τον άλλον; Οι εταιρείες από τη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα συνεργάζονται σήμερα περισσότερο από ό,τι πριν; Η Ελλάδα φυλάει τον ουρανό πάνω από τη Βόρεια Μακεδονία και τελικά η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία; Ας απαντήσει ο καθένας με το χέρι στη καρδιά.

Είδαμε τους πρωθυπουργούς Κοβατσέφσκι και Μητσοτάκη λίγες μέρες πριν στους Δελφούς για μια κοινή, εποικοδομητική φιλική συνάντηση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν φιλία και συνεργασία αντί για απομόνωση και σύγκρουση είναι πολύ πιο πολυάριθμοι και πιο κυρίαρχοι σε σχέση με τους άλλους, και στις δύο χώρες». 

Είδαμε τους πρωθυπουργούς Κοβατσέφσκι και Μητσοτάκη λίγες μέρες πριν στους Δελφούς για μια κοινή, εποικοδομητική φιλική συνάντηση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν φιλία και συνεργασία αντί για απομόνωση και σύγκρουση είναι πολύ πιο πολυάριθμοι και πιο κυρίαρχοι σε σχέση με τους άλλους, και στις δύο χώρες».