Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

«Η σιωπηλή γενοκτονία των Ελλήνων της Αν. Θράκης»

 




 
Ο Δήμος Εορδαίας και η Θρακική Εστία Εορδαίας «O Aρχιγένης», συνδιοργάνωσαν, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη, με θέμα: «Η σιωπηλή γενοκτονία των Ελλήνων της Αν. Θράκης (1912-1922)». 
 
 
 
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου μνημόσυνου για τα θύματα της γενοκτονίας του θρακικού ελληνισμού (6 Απριλίου 1914… Μαύρο Πάσχα των Θρακών) και είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις μνήμης για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Εθνική καταστροφή του 1922 και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Ανατολής από τις πανάρχαιες εστίες τους. Παράλληλα στο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε έκθεση με φωτογραφίες από την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης και την γενοκτονία των Θρακών. 
 
 
 

 
γενιάς”. Τους παρισταμένους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Θ.Ε.Ε.Λιβέριος Πασχαλίδης , ενώ την πρωτοβουλία των διοργανωτών εξήραν στον χαιρετισμό του

Πηγή: https://e-ptolemeos.gr/i-siopili-genoktonia-ton-ellinon-tis-anatolikis-thrakis-1912-1922-100-chronia-meta-reportaz-tis-koulas-poulasichidou-foto-vinteo/ .