Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Στις ΗΠΑ διδάσκεται η Γενοκτονία, η Τουρκία την αρνείται και την επαναλαμβάνει και στην Ελλάδα είναι εκτός ύλης ......

 




Θ. Μαλκίδης 
 
 Στις ΗΠΑ διδάσκεται η Γενοκτονία, η Τουρκία την αρνείται και την επαναλαμβάνει και στην Ελλάδα είναι εκτός ύλης ......
 
Από την ομιλία στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινοχώματος Καβάλας  

<<Κάποιοι>> εντός και εκτός Ελλάδας  γνωρίζουν τον αγώνα μου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και για την ανάγκη της  διδασκαλίας  στην εκπαίδευση, αγώνας ο οποίος έχει  μεγάλο κόστος, αλλά και μεγάλη ηθική ανταμοιβή. Έτσι νιώθω θαυμάσια για το γεγονός ότι  στις πολιτείες της  Μασαχουσέτης, του Μίσιγκαν και της Καλιφόρνια,  έχει εισαχθεί η διδασκαλία της Γενοκτονίας ! 


  Η νομοθεσία δίνει τη διακριτική ευχέρεια στις σχολικές επιτροπές να ενσωματώνουν την εκπαίδευση για τη γενοκτονία  των Αρμενίων, το Ολοκαύτωμα, τη Γενοκτονία Πείνας στην Ουκρανία, την  Γενοκτονία των Ελλήνων και τις πρόσφατες θηριωδίες στη Βοσνία, την Καμπότζη, τη Ρουάντα και το Σουδάν, κατά τη διάρκεια των κατάλληλων χρόνων στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών στη Μέση σχολή ή / και στο λύκειο.


Ο καθηγητής Taner Akçam του Πανεπιστημίου Clark έχει τονίσει ότι η μη αναγνώριση της γενοκτονίας επέτρεψε τη συνέχιση της βίας σε άλλους ανθρώπους: "Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα ως ηθική αξία μόνο όταν είναι βολικό". Τόνισε επίσης ότι η Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, δεδομένης της μεγάλης παρουσίας Αμερικανών ιεραποστόλων που δούλευαν στις επαρχίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

 Ο Dikran Kaligian της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής, τονίζει  ότι η αποτυχία εκπαίδευσης των φοιτητών για την  Γενοκτονία  είναι  στα χέρια της παγκόσμιας εκστρατείας άρνησης της Τουρκίας και ενθαρρύνει τον   Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να διαπράξει περισσότερες φρικαλεότητες.





Η εφαρμογή της εκπαίδευσης για τη γενοκτονία θα βοηθήσει στην εξάλειψη της αυξανόμενης παλίρροιας του μίσους και της μισαλλοδοξίας επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση των  Πολιτειών να διασφαλίσουν  ότι οι νέοι κατανοούν την ιστορική σημασία της Γενοκτονίας ως υπενθύμιση του τι συμβαίνει όταν το μίσος και η μισαλλοδοξία παραμένουν ανεξέλεγκτα :«Πρέπει να ενισχύσουμε τους μαθητές μας με τις γνώσεις που θα χρειαστούν για να αναγνωρίσουν τα προειδοποιητικά σημάδια και να αισθάνονται την εξουσία να αποτρέψουν γενοκτονίες στο μέλλον».

 Την ίδια στιγμή  η Τουρκία αρνείται τη Γενοκτονία  και  την επαναλαμβάνει σήμερα, ενώ η  Ελλάδα με τα <<ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα>> την έχει θέσει εκτός ύλης ......