Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, για την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια



Η Ένωση Μικρασιατών Σάμου διοργάνωσε την πρώτη εκδήλωση αφιέρωμα στη συμπλήρωση των εκατό ετών από την Μικρασιατική καταστροφή το 1922 .


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και με τη συνεργασία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν.Σάμου και τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Σάμου. 


Είχαμε τη τιμή να φιλοξενήσουμε τον καθηγητή κ. Θεοφάνη Μαλκίδη Διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση με την συγκλονιστική του  ομιλία με θέμα "100 χρόνια μετά την ατιμώρητη Γενοκτονία". 

Ακούσαμε για τα ατιμώρητα εγκλήματα που έγιναν ενάντια στον Ελληνισμό και στους λαούς της Ανατολίας από τους τούρκους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έως και το 1924.


Στην συνέχεια έγινε προβολή της ταινίας μικρού μήκους "Genocide" και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την εξαιρετική παρουσίαση παραδοσιακών χορών Μικράς Ασίας, Θράκης και Πόντου από την χορευτική ομάδα του συλλόγου μας. 


Το Δ.Σ του συλλόγου εκφράζει ευχαριστίες από καρδιάς στη χοροδιδάσκαλο κ. Μαρία Κασμά και στους χορευτές μας που τίμησαν την εκδήλωση με την καταπληκτική τους παρουσίαση και για τις ώρες που αφιέρωσαν για τη προετοιμασία των χορών.

 Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε από τη Σαμιακη Τηλεόραση απόψε στις 9:30 το βράδυ στο 



https://samiaki.tv/web-tv/