Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Υπόνομοι made in Turkey !

 


Η εταιρεία PAYZA DOKUM εδρεύει στην Καισάρεια Τουρκίας και δραστηριοποιείται στη χύτευση αργού σιδήρου, ελατού χυτοσίδηρου και εξαρτημάτων από χάλυβα και στην παραγωγή αποχετευτικών αγωγών, καλυμμάτων φρεατίων, σχαρών όμβριων υδάτων και εξοπλισμού υποδομών και προϊόντων πάρκων και κήπων. 

 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1975, όταν ο ιδρυτής της ξεκίνησε να επεξεργάζεται τον σίδηρο σε ένα εργαστήριο 300 τ.μ. και έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες της Τουρκίας.
Στις μέρες μας που η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, το μόνο πράγμα που δεν περιμένεις στη βόλτα σου είναι να πέσεις πάνω σε φρεάτια «made in Turkey», όπως αυτά της φωτογραφίας που υπάρχουν στον δήμο Περιστερίου. Πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχουν αρκετές ελληνικές εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.


Να σημειώσουμε ότι θέμα με τα τουρκικά φρεάτια είχε δημιουργηθεί και στον δήμο Καρπενησίου όταν χρησιμοποιήθηκαν, πριν τρία χρόνια, στο έργο «Αποχέτευση και κατάλληλη επεξεργασία λυμάτων οικισμών Φουρνάς, Μεσοχωρίου, Πλατάνου και Κορίτσας», από την Δ.Ε Φουρνάς (τέως δήμος Φουρνάς) του δήμου Καρπενησίου. Όταν αντέδρασαν έντονα κάτοικοι της περιοχής κατά της υλοποίησης του έργου, ο δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Σουλιώτης, είχε απαντήσει ότι δεν δίνεται η δυνατότητα από τις ισχύουσες διατάξεις να αποκλείονται οι τουρκικές εταιρείες από διαγωνιστικές διαδικασίες του δημοσίου. 

Ο ανάδοχος προμηθεύτηκε τα υλικά (μεταξύ αυτών και τα καπάκια φρεατίων) για την υλοποίηση του έργου προσκομίζοντας τα πιστοποιητικά τα οποία πληρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές της μελέτης και εγκρίθηκαν από τη διευθύνουσα υπηρεσία. Άλλωστε, από τις ισχύουσες διατάξεις δεν δίνεται η δυνατότητα αποκλεισμού της συγκεκριμένης χώρας», είχε επισημάνει ο κ. Σουλιώτης. 

Κατόπιν τούτου, όταν προσκομίστηκαν τα πιστοποιητικά και τα τεχνικά έντυπα της εταιρείας για την προμήθεια των καλυμμάτων των φρεατίων, εγκρίθηκαν τελικώς από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Καρπενησίου και η τοποθέτησή τους στους δρόμους των παραπάνω οικισμών προχώρησε κανονικά.
 

Μάλιστα το θέμα είχε φτάσει στη Βουλή, με τον τότε υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να ζητά στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας–Στερεάς Ελλάδας και τον δήμο Καρπενησίου για να διαπιστώσει τα πραγματικά περιστατικά και στη συνέχεια να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.


Έχουμε φτάσει στο απαράδεκτο επίπεδο, τουρκικές εταιρείες, μέσω Ελλήνων εργολάβων, να παίρνουν δουλειές από το ελληνικό Δημόσιο, όταν οι εγχώριες εταιρείες του κλάδου δίνουν μάχη επιβίωσης, και μάλιστα την στιγμή που η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Θα πρέπει κάθε ενεργός πολίτης, κάθε αιρετός Περιφέρειας ή Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είναι σε εγρήγορση ώστε να αποφεύγονται τέτοια απαράδεκτα γεγονότα.
Θα πρέπει οι απαιτούμενες προδιαγραφές μελέτης, οι εγκρίσεις από τη διευθύνουσα υπηρεσία αλλά και οι ισχύουσες διατάξεις να προβλέπουν τη δυνατότητα αποκλεισμού της Τουρκίας και των εργολάβων που χρησιμοποιούν τουρκικά προϊόντα από τις προμήθειες του Ελληνικού Δημοσίου.
 

Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα.
Δεν στηρίζουμε την τουρκική οικονομία.
Δεν ενισχύουμε την νεοθωμανική επεκτατική πολιτική του Ερντογάν.
Προτιμούμε πάντα τα ελληνικά προϊόντα.
Ενδογενής παραγωγική ανασυγκρότηση τώρα!

StopTurkey #BoycottTurkey #StopErdogan

 

 Από την σελίδα στο facebook: Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα.