Κυριακή 4 Απριλίου 2021

"Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα"....

 


Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στα Σκόπια πριν από ακριβώς δύο χρόνια ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Επιπροσθέτως  ο κ. Ζάεφ  αναφέρει ότι η Βόρεια Μακεδονία, ως μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ μοιράζεται τις δημοκρατικές αξίες και αρχές αλληλεγγύης με τα άλλα κράτη-μέλη και η Ελλάδα, όπως λέει, ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των ουρανών της χώρας του.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών στο νομικό πλαίσιο της προστατεύει επιπλέον την μακεδονική ταυτότητα και πολιτισμό, καθώς και την ιδιαιτερότητα της μακεδονικής γλώσσας, η οποία αποτελεί το θεμέλιο λίθο της ανεξαρτησίας μας και του αυτόχθονου έθνους μας. Το πνεύμα της Συμφωνίας Πρεσπών, βασιζόμενο στον αμοιβαίο σεβασμό και τη συνεργασία, αναγνωρίζεται ως θετικό παράδειγμα από τη διεθνή κοινή γνώμη, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από τα πολυάριθμα συνέδρια, αναλύσεις και έρευνες, καθώς και από διεθνή βραβεία τα οποία την προηγούμενη περίοδο απέσπασα εγώ και ο τέως πρωθυπουργός Τσίπρας», καταλήγει ο Ζόραν Ζάεφ