Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Έρχεται η ώρα των αποκαλύψεων για τον Ερντογάν;

 

Έρχεται η ώρα των αποκαλύψεων Πεκέρ και για τον Ερντογάν;
 

Ο Πεκέρ υποστηρίζει πως η αποστολή όπλων έγινε μέσω της τουρκικής εταιρείας SADAT η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη μισθοφόρων όπως η ρωσική Wagner. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως η παραίτηση του Σάρατζ στη Λιβύη οφείλονταν σε οικονομικές απαιτήσεις του προέδρου της Τουρκίας.

«Σας έλεγα πως στη Συρία υπάρχει ζήτημα. Θα ξεκινήσουμε το θέμα αυτό. Μετά το μπλοκάρισμα των φορτηγών της ΜΙΤ. Είχε ολοκληρωθεί μια ιδέα στο μυαλό μου. Πως για να ικανοποιήσουμε το κοινό αίσθημα μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέρφια μας τους Τουρκμένους  με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στολές, ασυρμάτους, φορτηγά γεμάτα που θα έφταναν για όλους τους πολεμιστές . Το είπαμε στον βουλευτή και το μετέφερε πιο πάνω. Και μας είπαν να σας δώσουμε επιπλέον νταλίκες να πάτε εκεί. Εντάξει.

Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες πως ο Σεντάτ Πεκέρ στέλνει φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια. Όμως  υπήρχαν και άλλα  φορτηγά που πήγαν με το όνομα το δικό μου. Λένε πως πήγαν στους Τουρκμένους όμως εμείς δεν ξέραμε το τι περιλάμβαναν μέσα. Έτσι λέμε, φυσικά και ξέραμε. Υπήρχαν όπλα. Πολλά όπλα. Όμως αυτό δεν διοργανώθηκε από την ΜΙΤ, ούτε από τον στρατό αλλά από την SADAT από μια ομάδα μέσα στην SADAT. Όλα όσα σας λέω τα πλήρωσα εγώ. Όχι τα άλλα φορτηγά. Όμως πήγαν με το δικό μου όνομα. Πως τα στέλνω εγώ. Δεν γίνεται η καταγραφή, περνούν χωρίς έλεγχο. Μετά έστειλα και φορτωμένα MITSUBISHI.  Μας είπαν να δώσουμε κι άλλα σε πολεμιστές.  Mετά βλέπω πως όλοι στέλνουν βίντεο οι Τουρκμένοι και μας ευχαριστούν και λένε ‘πήραμε το όχημα’. Όμως κάποιοι από αυτούς μιλούσαν Αραβικά. Δεν με ενοχλεί πως μιλούσαν Αραβικά αλλά ένας από τους Τουρκμένους μάς είπε πως αυτοί είναι της Αλ Νούσρα. Αν είναι δυνατόν!  Κι άλλοι φίλοι μας είπαν, αυτά πηγαίνουν στην Αλ Νούσρα. Ναι όλα πήγαιναν με το όνομα μου! Σας το λέω με ειλικρίνεια. Όμως δεν τα έστειλα εγώ, αλλά αυτοί της SADAT. Πήγατε να με στριμώξετε ε; Θα δείτε σε όλο τον κόσμο θα σας βάλω μέσα σε σπιρτόκουτο», αναφέρει στο βίντεο ο Πεκέρ.

«Για να κάνετε εμπόριο, ξέρερε τι χρειάζεται…»

Ο τούρκος μαφιόζος υποστηρίζει ακόμη πως και σήμερα οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή γίνεται μέσω της διασύνδεσης της τουρκικής προεδρίας και της Αλ Νούσρα.

«Για να κάνετε εμπόριο (στην κατεχόμενη Συρία) ξέρετε τι πρέπει να κάνετε; Yπάρχει ο κύριος Μετίν Κιρατλί. Ο πρόεδρος των διοικητικών υπηρεσιών της προεδρίας. Στην προεδρία. Θα πάτε σε αυτόν. Δεν μιλώ για μικροεμπόριο. Για μεγάλο εμπόριο. Παράνομο πετρέλαιο, τσάι , ζάχαρη μεταχειρσμένα αυτοκίνητα, αλουμίνιο. Μιλάμε για δουλειές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ποιός έδωσε τα χρήματα για την επέμβαση στη Συρία; Eμείς! Το κράτος. Ποιός πέθανε εκεί; o λαός. Για να κάνετε εμπόριο λοιπόν,  θα πάτε σε αυτόν τον κύριο Κιρατλί. Αφού πάρετε την έγκριση, αυτός σας στέλνει σε έναν όμιλο μίντια των Μουράτ Σαντζάκ και  Ραμαζάν Οζτουρκ. Όλη η ιεραρχία είναι εκεί. Και αφού πάρετε έγκριση απο αυτούς πάτε στον οικονομικό διευθυντή της Αλ Νούσρα στον Αμπού Αμντουραχμάν, χρησιμοποιεί το όνομα Αμπού Σειμάν. Έτσι γίνεται το εμπόριο και σήμερα έτσι γίνεται! Ψάχνετε να βρείτε που είναι ο Μπεράτ Αλμπαϊρακ , το σπίτι του είναι δίπλα στου Μουράτ Σαντζάκ. Εκεί είναι στο Χαντίμκοϊ. Είναι οι δυο τους μαζί».

Απειλές και κατά Σοϊλού

O Σεντάτ Πεκέρ απείλησε για άλλη μια φορά τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Σοϊλού ( Σουλεϊμαν), θα φύγεις από εκείνο το υπουργείο. Εκείνο το λουράκι θα σου το περάσω στο λαιμό. Για κάθε παιδί μου που του προκάλεσες μεγάλη στεναχώρια. Θα περάσω το κολάρο στο λαιμό σου. Λέει πως θα με συλλάβει εδώ, πάρε με, λέει για βασανισμό. Κάντο. Λες και δεν μας βασάνισαν. Όλη η ζωή μου πέρασε με βασανιστήρια.

Για την παραίτηση Σάρατζ

Ο τούρκος αρχιμαφιόζος υποστήριξε ακόμη πως πίσω από μια παραίτηση του πρώην προέδρου της Λιβύης κ. Σάρατζ κρύβονται κάποιες οικονομικές απαιτήσεις του κ. Ερντογάν.

“Μου το αφηγήθηκε υπουργός της κυβέρνησης ο οποίος ήταν στην ίδια σύσκεψη με τον Σάρατζ. Συνομιλούν όλοι μαζί.  Συνήθως αυτό που συμβαίνει φεύγουν οι υπουργοί και οι δυο ηγέτες συνομιλούν μεταξύ τους. Ο κύριος πρόεδρός μας του είπε αυτές οι δουλειές και οι διαγωνισμοί να δοθούν σε  αυτούς τους επιχειρηματίες. Εντάξει.  Μετά ο Σάρατζ παραιτήθηκε. Δεν ήξερα κι εγώ. Τον πίεσαν οι Λίβυοι επιχειρηματίες και όσοι πολέμησαν και του έλεγαν πως εκείνοι πρέπει να αναλάβουν τα έργα. Ο άνθρωπος δεν άντεξε και παραιτήθηκε. Μου το είπε ο υπουργός.”

Για Ερντογάν: Θα τα πούμε όλα

Τέλος, ο Σεντάτ Πεκέρ απείλησε ξεκάθαρα τον Τούρκο πρόεδρο λέγοντας «Θα τα πούμε όλα. Θα τα εξηγήσουμε όλα. Την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε με τον αδελφό Ταγίπ. Με αποκάλεσε πράκτορα. Θα το δούμε αυτό αδελφέ. θα το δούμε αν είμαι πράκτορας».

M. Κωστίδης 

Καθημερινή