Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Όχι στην Κατοχή !

 


Προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριο Γεώργιο Σαββίδη, Λευκωσία, Κύπρος.

Θέμα: Έκδοση Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης.



Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, μέλος πολλών Διεθνών Οργανισμών (UNESCO, F.A.O., W.H.O., UNISEF, OECD, κτλ.), μέλος της INTERPOL, έχει δε, αμοιβαία, πρεσβείες της στα περισσότερα κράτη του πλανήτης μας και της οποίας μέρος των εδαφών της βρίσκονται υπό παράνομη στρατιωτική κατοχή μετά απο εισβολή και απόσχιση εδαφών της με την βία των όπλων.


Με το 186/64 ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τονίζεται ρητώς ότι σε όλη την Κύπρο αναγνωρίζεται ως κράτος μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία και η νόμιμη Κυβέρνησή της. Τα 541/83 και 550/84 ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναφέρουν ρητώς ότι η λεγόμενη ΤΔΒΚ είναι ανύπαρκτη, παράνομη και προϊόν της χρήσης βίας των όπλων. 

Ως εκ τούτου σας καλώ:

1. Να εκδώσετε διεθνές ένταλμα σύλληψης για εξέγερση, στάση, και απόσχιση - από την Κυπριακή Δημοκρατία- ατομικά και για όλα τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης «κυβέρνησης» και την πολιτική ηγεσία της παράνομης ΤΔΒΚ. Οπως επίσης και για συνέργεια και αυτουργία στην μεταφορά εποίκων από άλλη χώρα και εποικισμό κατεχόμενων στρατιωτικά περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας,  πράξη που είναι έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

2. Με το ίδιο ως παραπάνω κατηγορητήριο να εκδώσετε διεθνές ένταλμα σύλληψης για την ανώτατη και ανώτερη ηγεσία του κατοχικού στρατού, ατομικά για τον καθένα

3. Έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης και για τους ξένους ηγέτες, πολιτικούς  και κρατικούς αξιωματούχους άλλων χωρών που επισκέπτονται τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς την επίσημη έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεργούν, υποθάλπουν, και προβαίνουν σε πράξεις που εμπίπτουν σε ολα τα παραπάνω αναφερθέντα αδικήματα.


Εκ το αξιώματος σας έχετε υποχρέωση να υπερασπιστείτε την Κυπριακή Δημοκρατία. Τολμήστε και η ιστορία θα σας δικαιώσει και ο Ελληνισμός θα σας ευγνωμονεί!

Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω.


Χρίστος Γαλλής του Θωμά,

Θεσσαλονίκη, 16 Ιουλίου 2021.