Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Ο αγώνας έχει αποτέλεσμα !

 


 Ο αγώνας  έχει  αποτέλεσμα !

Για την 14η  αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων μίλησε στο Focus Fm και το Στέφανο Δαμιανίδη ο Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την μελέτη των γενοκτονιών κ. Θεοφάνης Μαλκίδης.

«Πήραμε τη 14η αναγνώριση από το δήμο του Μπράντον του Καναδά. Είναι μια ακόμη στάση στη μεγάλη διαδρομή. Έχουμε ήδη την αναγνώριση από την πρωτεύουσα και τις μεγαλύτερες πόλεις του Καναδά, που φιλοξενούν και μεγάλες ελληνικές κοινότητες. Μία δεύτερη είδηση είναι το γεγονός ότι εισήχθη και στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο του Καναδά».

«Στο λεξιλόγιο των κομμάτων, δεν υπάρχει πουθενά η λέξη “γενοκτονία” και αυτό που οριοθετούμε ως Ελληνική Δημοκρατία, δεν έχει θέσει ποτέ επίσημα το θέμα. Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία με τον Μπάιντεν, ο οποίος πριν 2 χρόνια αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων . Το ‘έδαφος είναι στρωμένο. Ο Μενέντες έχει κάνει σπουδαία δουλειά. Θα μπορούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός να θέσει σε τόσο υψηλό επίπεδο, με θετικά αποτελέσματα το συγκεκριμένο ζήτημα. Την ίδια στιγμή που η Τουρκία, για να ψηφίσει θετικά υπέρ της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, απαίτησε να παραδοθούν βουλευτές   του Σουηδικού κοινοβουλίου που έδρασαν υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ελλήνων και για το κουρδικό».

Ο κος Μαλκίδης συμφώνησε με τον χαρακτηρισμό «θερμό» για το καλοκαίρι που έρχεται, αναφερόμενος στις πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας και τις δηλώσεις Ερντογάν.

«Στον Έβρο δεν έχει σταματήσει η ροή παράνομων μεταναστών, Ούτε στη Σάμο, ούτε στη Χίο, ούτε στη Λέσβο. Ασχέτως αν η ατζέντα είναι τελείως διαφορετική, άρα δεν πρέπει να μαθαίνει κανείς τι συμβαίνει. Μόνο χθες στον Έβρο αποπειράθηκαν να περάσουν από 3 σημεία, πάνω από 500 εισβολείς, οι οποίο μεταμφιεσμένοι σε πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται από τον Ερντογαν, προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα».

 

Η συνέντευξη