Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Στον νέο Υπουργό Άμυνας της Κύπρου μας

 


Θεοφάνης Μαλκίδης


Αγαπητέ Μιχάλη, αγαπητέ Μιχάλη Γιωργάλλα νέε Υπουργέ Άμυνας της Κύπρου μας.


Όταν γνωριστήκαμε ως συμφοιτητές στα τέλη της  δεκαετίας του 1980 στις πορείες έξω από το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, σου είπα ότι έχεις μεγάλο χρέος έναντι του Ελληνισμού, αφού μεταξύ των άλλων,  έχεις το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον θείο σου, τον  ήρωα  του αγώνα για την Ένωση .



Από τότε μας ενώνουν κοινοί αγώνες σε όλον τα μήκη και τα πλάτη του Ελληνικού κόσμου, αλλά και δεσμοί ειλικρινούς και βαθιάς φιλίας καθώς και αλληλοεκτίμησης .


Σήμερα με την ορκωμοσία σου ως Υπουργού Άμυνας χαίρομαι ακόμη πιο πολύ  γιατί σε μια κρίσιμη θέση βρίσκεται ένας άνθρωπος,  που γνωρίζει και καταλαβαίνει που πατά και που πηγαίνει και τι ζητά η Ρωμιοσύνη. 


Μαζί με τα συγχαρητήρια μου,  σου στέλνω τις ευχές μου έτσι ώστε ο Θεός να σου δίνει δύναμη και αντοχή στο δύσκολο έργο που ανέλαβες.


Υ. Γ. Σε λίγες ημέρες θα τιμηθεί ο ξεσηκωμός του Γένους εναντίον των ίδιων κατακτητών που μαγαρίζουν τη μισή Κύπρο, την κατεχόμενη ιδιαίτερη πατρίδα σου. 


Στις εκδηλώσεις στον Ελλαδικό χώρο,  σου προτείνω να έρθουν και να παρελάσουν οι υπό τις διαταγές σου πλέον άντρες και γυναίκες της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου μας. 


Ας είναι η συμβολική αυτή κίνηση η πρώτη πράξη μίας σπουδαίας, πιστεύω θητείας σου στο Υπουργείο της Εθνικής μας Άμυνας από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο και τη Θράκη!