Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Επιδοτούμενοι -αερομεταφερόμενοι εισβολείς....

 


Θ. Μαλκίδης 


Όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης  από την Τουρκία,   οι Τουρκικές Αερογραμμές (Turkish Airlines) δεν θα δέχονται πλέον υπηκόους Συρίας, Ιράκ και Υεμένης στις πτήσεις της προς το Μινσκ εκτός από κατόχους διπλωματικών διαβατηρίων, κατά δήλωση του Γιακούμπ Κούμοχ, επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου Διεθνούς Πολιτικής της Πολωνίας και πρώην απεσταλμένου στην Τουρκία.

 

H ΕΕ βρισκόταν σε συζητήσεις για να συμπεριλάβει αερομεταφορείς τρίτων χωρών, όπως η Turkish Airlines και η Belavia, στον διευρυμένο κατάλογο κυρώσεων για εμπορία και λαθρεμπόριο ανθρώπων. Αυτή η απειλή φαίνεται πως απέδωσε καρπούς:

 «Στο τέλος της ημέρας, η αγορά της ΕΕ είναι πιο σημαντική από 10 επιπλέον πτήσεις προς τη Λευκορωσία», δήλωσε με νόημα ένας διπλωμάτης της ΕΕ.

Με την συμφωνία οι τουρκικές αρχές θα αναστείλουν τις πωλήσεις εισιτηρίων απλής μετάβασης προς το Μινσκ από την Τουρκία. Θα εμποδίσουν επίσης τη λευκορωσική αεροπορική εταιρεία Belavia να χρησιμοποιεί το δίκτυο της Turkish Airlines στη Μέση Ανατολή, από όπου μετανάστες πετούσαν για Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια έπαιρναν περαιτέρω πτήσεις για το Μινσκ. Τρίτον, η αεροπορική εταιρεία θα σταματήσει να πωλεί εισιτήρια από Κωνσταντινούπολη προς το Μινσκ σε άτομα συγκεκριμένων εθνικοτήτων.

Συμπέρασμα : 

οι Τουρκικές Αερογραμμές παραδέχτηκαν την συμμετοχή τους, ως δεκανίκι του τουρκικού επεκτατισμού, στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Αποδείχθηκε επίσης ότι η μοναδική γλώσσα που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι αυτή των κυρώσεων.

Η συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ