Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Ο Χιώτης, ο Λέσβιος, ο Εβρίτης , ο κάθε ακρίτας, πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος



Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν ξεχάσει μια βασική αρχή. Όταν σου δίνουν αφειδώς χρήματα, κάποιο επώδυνο αντάλλαγμα θα ακολουθήσει.

 

 

Ο κ. Μηταράκης προπαγάνδιζε μαζί με το Δήμαρχο Χίου κ. Κάρμαντζη ότι οι Υπερδομές που θα κατασκευαστούν θα μείνουν άδειες…κάβα στην περίπτωση που κάτι ο μη γένοιτο συμβεί !!

Πολιτική διορατικότητα ή επικίνδυνη ζαριά με ενέχυρο τα νησιά και τον Έβρο; Προσπαθούσαν να πείσουν ότι η ΕΕ μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τις υπερδομές και αυτές θα παραμένουν κενές. Την ίδια στιγμή δεν δίνει 15,8 εκατ. για την ενίσχυση του λιμενικού και την φύλαξη των συνόρων!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ευρωπαίοι (Γερμανοί) προσπαθούν πάση θυσία να γίνουν τα νησιά και ο Έβρος χώροι διαλογής – εγκλωβισμού μεταναστών. Εδώ και 6 χρόνια προσπαθούν να στήσουν τέτοιους μηχανισμούς, ώστε η Ελλάδα να καταστεί το γραφείο πρωτοκόλλου των αιτούντων άσυλο προς την Ε.Ε. και τα νησιά το first step για την είσοδο σε αυτή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας (Μάρτιος 2016) προέβλεπε υποχρεωτικά όλες τις διαδικασίες ασύλου στα ελληνικά νησιά. Έγιναν απεγνωσμένες προσπάθειες από τον αρχιτέκτονα της συμφωνίας Γκέραλντ Κνάους, για να γίνει Υπερδομή στη Χίο που θα αποδίδει το «γρήγορο άσυλο», ως λύση για το στοίβαγμα μεταναστών σε άθλιες συνθήκες στα νησιά.

Ούτε είναι τυχαίο, ότι όποτε ήταν να γίνει νέα δομή στα νησιά, η οποία εμφανιζόταν και ως η μοναδική λύση (ΧΑΔΑ Χίος, ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αεροδρόμιο Ολύμπων Χίου, Καρά Τεπέ παλαιό και νέο- Λέσβος, Ζερβού Σάμος παλιά δομή και νέα), η χρηματοδότηση, τα σχέδια και η αντίστοιχη προπαγάνδα, ήταν δεδομένα και έτοιμα μέσω ασφυκτικής πίεσης! Πάντα ο στόχος ήταν ένας: η αύξηση της χωρητικότητας για διαμένοντες και η προβολή ότι η λύση είναι οι επιστροφές στη Τουρκία.

Η σημερινή κυβέρνηση δια του κ. Μηταράκη, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κάθε νούμερο, κάθε ταβάνι χωρητικότητας. Πάτωσε στις επιστροφές, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί ολόκληρες πόλεις μεταναστών πάνω στα σύνορα.

Καθημερινές πλέον οι τουρκικές δηλώσεις – διεκδικήσεις – αμφισβητήσεις. Έντονη επιθετική ρητορική περί αποστρατικοποίησης και αμφισβήτησης ακόμη και της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά μας, ονομαστικά πλέον για την Χίο, τη Λέσβο, τη Σάμο. Στα ίδια αυτά τα νησιά προσπαθεί η κυβέρνηση, να χτίσει ολόκληρες πόλεις και να εγκαταστήσει θύλακες εύκολης και κατευθυνόμενης αποσταθεροποίησης.

Μπορεί τα νησιά μας να τα θυμούνται στη Βουλή κατά την επικύρωση των αμυντικών συμφωνιών με την Γαλλία, όμως η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι τα νησιά βρίσκονται μακριά από την αθηνοκεντρική εξουσία, μια και ψηφοθηρικά δεν την επηρεάζουν ιδιαίτερα!

Ο κ. Μηταράκης πίστευε ότι η κάνουλα χρημάτων από την ΕΕ είναι δεδομένη. Ενώ έταζε προς την κ. Γιόχανσον την δημιουργία μηχανισμού εποπτείας συνόρων (κατόπιν υποδείξεως της Ύπατης Αρμοστείας), μετά τις δηλώσεις του και τα ήξεις – αφίξεις στη Βουλή, ανακάλυψε το σκληρό ροκ των ευρωπαίων.

Δημοσιεύματα από οργανωμένα «έγκυρα» γερμανικά δημοσιογραφικά συγκροτήματα, παρέα με ΜΚΟ και εγχώριους εθνομηδενιστές, υπενθυμίζουν ότι Υπερδομές και «Εποπτεία Συνόρων» πάνε πακέτο. Η Τουρκία θα στέλνει και η Ελλάδα θα υποδέχεται στα νησιά και στον Έβρο!

Από τον Δεκέμβρη του 2020 υπάρχουν συστάσεις της Ύπατης Αρμοστείας προς την Πορτογαλική και Σλοβενική προεδρία στο Συμβούλιο της ΕΕ για εποπτεία συνόρων.

Ο κ. Μηταράκης φαίνεται ως ο αδύναμος κρίκος εκπροσώπησης των μεσογειακών κρατών, αφού ήταν έτοιμος να αποδεχθεί την εποπτεία πρώτος σε όλη την Ευρώπη!

Το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο το λέει άλλωστε: «τα κράτη μέλη θα πρέπει να στοχεύουν στην παροχή επαρκούς χωρητικότητας στους εν λόγω τόπους (Υπερδομές), λαμβανομένου υπόψη του αναμενόμενου φόρτου των αιτήσεων ασύλου»

Τα περί «άδειων Υπερδομών» και «κέντρων περαστικών και διερχομένων» είναι καραμπινάτη εξαπάτηση, αφού το κόστος δημιουργίας και λειτουργίας τους είναι τεράστιο. Αποδεδειγμένα έχουν προσπαθήσει, χρόνια τώρα, να τις εγκαταστήσουν στην παραμεθόριο παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Άλλωστε τα παρασιτικά κυκλώματα των ΜΚΟ (παρά τις εξαγγελίες συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα), έχουν κύκλο “εργασιών” και λόγο ύπαρξης μόνο αν τα νησιά δέχονται κόσμο.

Η κρίσιμη ώρα πλησιάζει. Ο Χιώτης, ο Λέσβιος, ο Εβρίτης, ο κάθε ακρίτας, πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος. Η συμμετοχή για την υπεράσπιση του τόπου του είναι μονόδρομος.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ