Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Αεροπορική εταιρεία των κατακτητών




Η νέα, απίστευτη τουρκική πρόκληση έρχεται από το ψευδοκράτος στην Κύπρο, όπου έγινε γνωστό πως νέα αεροπορική εταιρία, με το όνομα FlyKHY – Kıbrıs Hava Yolları (ΚΗΥ – Κυπριακές Αερογραμμές), θα αρχίσει πτήσεις από τα Κατεχόμενα προς τη γείτονα  στις 16 Απριλίου.



Εταιρία που έχει ως μετόχους, τους Νουσρέτ ΠολάτΡαούφ Ντενκτάς -τον εγγονό του  Ραούφ Ντενκτάς- και τον Μεχμέτ Γιουτζέλ

Ο εγγονός Ντενκτάς

Ο «υπουργός Mεταφορών και Eργων» Ερχάν Αρικλί του ψευδοκράτους τόνισε, μάλιστα, πως η ΚΗΥ θα χρησιμοποιεί τα δικαιώματα της αεροπορικής εταιρίας Freebird και, ως εκ τούτου, θα είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO)!

Ο αρθρογράφος της «Kıbrıs Postası» Λεβέντ Οζαντάμ, αναφερόμενος στο θέμα, σημείωνε πως είχε συνομιλία με τον Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος του επιβεβαίωσε την είδηση για τη νέα αεροπορική εταιρία: «Συμφώνησαν, λέει, με μια διεθνή εταιρία από την Τουρκία για ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρίας και ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες! Περιμένουμε να γίνει η πρώτη επίσημη δήλωση με ανακοινωθέν Τύπου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε, μάλιστα, πως «δεν θα είναι, πάντως, εθνικός αερομεταφορέας και άλλα παρόμοια που λέγονται ή ακούγονται. Θα πρόκειται για μια εταιρία που ιδρύθηκε αποκλειστικά και μόνο με κεφάλαια ιδιωτικών εταιριών, το κράτος δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Θα αρχίσουν με ένα αεροπλάνο! Υστερα, αν υπάρξει ενδιαφέρον, θα αυξηθεί ο αριθμός των αεροπλάνων προς την καλοκαιρινή περίοδο».