Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Νέα Πατρίδα

 



To ντοκιμαντέρ «Η Νέα Πατρίδα» στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.



Χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια είναι τα συναισθήματα που μας κατέκλυσαν με την είδηση της επιλογής του ντοκιμαντέρ «Η Νέα Πατρίδα» για προβολή στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


Η επιλογή της ταινίας από το πιο σημαντικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της ΝΑ Ευρώπης, κι ένα από τα σημαντικότερα του είδους παγκοσμίως, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας ταινίας μεγάλου μήκους, και πως «αντέχει» να προβληθεί σε μια μεγάλη κινηματογραφική αίθουσα, δίπλα σε μεγάλες παραγωγές ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο.


Μετά από δύο και πλέον χρόνια παραγωγής, η ταινία μας «Η Νέα Πατρίδα», είναι έτοιμη να συναντηθεί με το κοινό της.


Η πρεμιέρα θα γίνει στο πλαίσιο των προβολών του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 18:30 στο λιμάνι, Αποθήκη 1, (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).


Η προβολή της στο φεστιβάλ είναι η αφετηρία που μας γεμίζει αισιοδοξία. Μια καλή αρχή για την ταινία που δικαιώνει το όραμά μας, στο οποίο εξαρχής πίστεψαν δεκάδες φίλοι και συνεργάτες, χορηγοί, δωρητές και θεσμικοί παράγοντες της αρμενικής κοινότητας που μας εμπιστεύτηκαν. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια.


Το ντοκιμαντέρ το οποίο έχει ως βασικό κορμό την ιστορία της άφιξης και εγκατάστασης  των Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα μετά την μικρασιατική καταστροφή, μέσα από μαρτυρίες, περιγραφές και βιώματα, είναι μια παραγωγή του περιοδικού «Αρμενικά» και της Urbi Productions σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου.


Σας περιμένουμε όλους στην πρεμιέρα της ταινίας!