Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Ο δολοφόνος ατιμώρητος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος




 Την  17η Μαΐου 1972 η Χούντα δίνει άδεια στον Γερμανό εγκληματία πολέμου "Riedel" να επισκεφτεί σαν "τουρίστας" το πολύπαθο "Μονοδένδρι" όπου οι κάτοικοι τον αναγνώρισαν και τον ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια  φυγαδεύτηκε άρον - άρον  ! ( μεταξύ Λακωνίας & Σπάρτης ), εφόσον με απαίτηση της Δυτικής Γερμανίας η Κυβέρνηση του...εθνάρχη Κ. Καραμανλή είχε ήδη σταματήσει από το 1959 ! την έρευνα και την "δικαστική δίωξη" των Γερμανών Εγκληματιών Πολέμου - σαν πρώτη χώρα στον κόσμο ! 



Υ.Γ Άραγε πως περιμέναμε να "αποζημιώσει" η Γερμανία την Ελλάδα - αφού όχι μόνο για τον "Riedel" αλλά και για  άλλους 850 "υπόπτους" Εγκληματίες που έδρασαν γενοκτονικά στην Ελλάδα - για τους οποίους είχαν παραδοθεί "φάκελοι με αποδεικτικά στοιχεία" στην...Δυτικογερμανική "δικαιοσύνη" εκδόθηκαν -  για όλους - "απαλλακτικά βουλεύματα" πριν φτάσουν στο ακροατήριο - με το επίσημο "αιτιολογικό" πως...όλα τα βάρβαρα λεγόμενα  'αντίποινα" σε αμάχους από τους "ιππότες" του γερμανικού - ναζιστικού στρατού ήταν δήθεν "νόμιμα" σύμφωνα με...το δίκαιο του πολέμου σαν απάντηση επί λέξη για την δράση "ληστοσυμμοριτών" ( "Banditen" ), δηλαδή Ανταρτών του ένοπλου Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα!!!

”"""""""""


Ο Ναζί εγκληματίας πολέμου Ridel, υπεύθυνος για τη δολοφονία 118 Ελλήνων στο Μονοδένδρι, που είχε επισκεφτεί την Ελλάδα με την άδεια της Χούντας, αναγνωρίστηκε στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της Σπάρτης από συγγενείς των εκτελεσμένων και αφού αποδοκιμάστηκε και ξυλοκοπήθηκε αναγκάστηκε να φύγει.


Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Μαίου 1972. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα κάτω από την μπότα της φασιστικής δικτατορίας των συνταγματαρχών Ωστόσο, ακόμα και μέσα σε τέτοιες συνθήκες η μνήμη δεν καταπατιέται εύκολα από την λήθη που με την βία προσπαθεί να επιβάλει η καπιταλιστική κυριαρχία. Ήταν εκείνη η μέρα λοιπόν που αποφάσισε ο ναζί εγκληματίας πολέμου Ridel να ξαναγυρίζει στον τόπο του εγκλήματος. Ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία 118 ανθρώπων στη τοποθεσία Μονοδένδρι (μεταξύ Λακωνίας και Αρκαδίας) στις 26 Νοέμβρη 1944, ενώ τα ναζιστικά στρατεύματα και οι έλληνες φασίστες συνεργάτες τους βρίσκονταν σε υποχώρηση. Ο Ridel είχε επισκεφτεί την Ελλάδα με την άδεια της Χούντας, αλλά για κακή του τύχη αναγνωρίστηκε στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της Σπάρτης από συγγενείς των εκτελεσμένων και αφού αποδοκιμάστηκε και ξυλοκοπήθηκε, αναγκάστηκε να φύγει τρέχοντας. Ήταν σίγουρα μια στιγμή στην ιστορία της περιοχής μας που αξίζει να καταγραφεί και να υπάρχει και στο δικό μας αρχείο.