Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Εκατό χρόνια μετά η Γενοκτονία συνεχίζεται !


"Την περίοδο κατά την οποία στην Ελλάδα πλεονάζουν οι αρνητές της γενοκτονίας, ο καθηγητής στο Columbia University in the City of New York David Philips, σύμβουλος κυβερνήσεων των ΗΠΑ και άνθρωπος με επιρροή στο State Department, προτείνει οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την γενοκτονία και μάλιστα τη 19η Μαΐου 2019! Εμείς αισθανόμαστε συγκινημένοι, αφού οι κόποι μας δεν θα πάνε χαμένοι, ενώ οι ΗΠΑ κατανοούν την σημασία της αναγνώρισης γενοκτονιών, τη στιγμή που η Ελλάδα ή αδιαφορεί ή δεν ξέρει τι της γίνεται ή καπηλεύεται ψήφους" Από την ομιλία στην Πτολεμαΐδα

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Εμείς δεν έχουμε υπογράψει τίποτα, δεν έχουμε παραδώσει τίποτα !




Η προ ολίγων ωρών επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας στους λωποδύτες, έδειξε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει . 
Απόδειξη το έμβλημα του κράτους που σφετερίζεται το όνομα Μακεδονία. 

Το σημερινό έμβλημα είναι μια αναθεωρημένη έκδοση εκείνης που εγκρίθηκε στις 27 Ιουλίου 1946 από τη Συνέλευση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η αρχική έκδοση του 1946 αντιπροσώπευε τα Όρη Πιρίν, τα οποία αποτελούν μέρος της περιοχής της Μακεδονίας για να συμβολίσουν μια μελλοντική Ενωμένη Μακεδονία ως μέρος μιας νέας Βαλκανικής Ομοσπονδίας. Το έμβλημα δημιουργήθηκε από τον Vasilije Popovic-Cico. 

 Μετά το διαζύγιο της Σοβιετικής Ένωσης από τη Γιουγκοσλαβία το 1948, η Σοβιετική Ένωση δεν υποχρέωσε τη Βουλγαρία και την Αλβανία να σχηματίσουν μια Βαλκανική Ομοσπονδία με τη Γιουγκοσλαβία και η έννοια της Ενωμένης Μακεδονίας ως μέρος μιας τέτοιας ομοσπονδίας δεν ήταν πλέον ρεαλιστική .
Δύο ημέρες μετά την υιοθέτησή του, ο συμβολισμός αυτής της συσκευής περιγράφηκε στην εφημερίδα Nova Makedonija, ως εξής: <<Το οικόσημο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι σύμβολο της ελευθερίας και της αδελφοσύνης του μακεδονικού λαού και του πλούτου της γης της Μακεδονίας. Το πεντάκτινο αστέρι συμβολίζει τον πόλεμο εθνικής απελευθέρωσης μέσω του οποίου ο μακεδονικός λαός απέκτησε ελευθερία. Στο κέντρο, υπάρχει το βουνό Πιρίν, το ψηλότερο βουνό της Μακεδονίας που υπήρξε το κέντρο των εθνικών απελευθερωτικών πολέμων στο παρελθόν. Ο ποταμός που εμφανίζεται στο έμβλημα είναι ο ποταμός Βάρδαρ, ο πιο διάσημος ποταμός της Μακεδονίας στη δημοκρατία. Ο Πίριν και ο Βαρδάρης ταυτόχρονα συμβολίζουν την ενότητα όλων των μερών της Μακεδονίας και το ιδανικό του λαού μας για την εθνική ενότητα.
Η εποπτευόμενη έκδοση εγκρίθηκε συνταγματικά από το Σύνταγμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας από τις 31 Δεκεμβρίου 1946>>

Το Ναζιστικό έγκλημα στην Κλεισούρα Καστοριάς


Θ. Μαλκίδης 

Το Ναζιστικό έγκλημα στην Κλεισούρα Καστοριάς 

Στις 5 Απριλίου 1944, οι Γερμανικές δυνάμεις με διοικητή τον υπεύθυνο της σφαγής στην Ερμακιά και Πύργους Εορδαίας και στο Δίστομο Καρλ Σύμερς (Karl Schümers), διοικητή του 7ου Συντάγματος της 4ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας των Ες- Ες, καταφθάνουν στην Κλεισούρα.  Οι Ναζί συγκεντρώνουν  τα γυναικόπαιδα και τους γέροντες στην πλατεία του χωριού, ενώ μια άλλη ομάδα στρατιωτών βάλλει με τα πολυβόλα όπλα κατά των συγκεντρωμένων ενάντια στον άμαχο πληθυσμό. Έπειτα κατευθύνονται προς τα σπίτια, παραβιάζουν τα σπίτια, βάζουν φωτιά και σκοτώνουν αδιακρίτως. 


Η δικαιολογία πάντα η ίδια : αντίποινα.... 

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Συνεχίζουμε !



Ο Αρμενικής και Ελληνικής καταγωγής Άρης Μπαμπικιάν, μέλος του Κοινοβουλίου του Οντάριο του Καναδά, με τη συμβολή του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, το οποίο πρωτοστάτησε στις 12 αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας από πόλεις του Καναδά, κατέθεσε αίτηση για αναγνώριση της Γενοκτονίας.



Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Λόγος Ελληνικός



Εκτός από τους πρόθυμους κυβερνητικούς και τους τσιλιαδόρους όλης της αντιπολίτευσης, εκτός από τους θαυμαστές  του Χίτλερ, του Στάλιν και του Κεμάλ, υπάρχει ο Ελληνικός λόγος, λόγος Κρητικός, Μακεδονικός, Θρακικός, Ποντιακός, Μικρασιατικός, Καππαδοκικός, Ηπειρωτικός, Κυπριακός,  του Αιγαίου και του Ιονίου, του Μοριά και της Ρούμελης, της Διασποράς.......

Δείτε τη συνέντευξη στην Άλφα Τηλεόραση Θράκης


Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Μία επιπλέον υποχρέωση της Κρήτης για τη Μακεδονία


 Θ. Μαλκίδης 

Μακεδονικός Αγώνας και Κρήτες Μακεδονομάχοι 

Από την ομιλία στην εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στο Ηράκλειο. 

Λίγο πριν ξεκινήσει   ο Μακεδονικός Αγώνας, ο Μητροπολίτης Γερμανός Καραβαγγέλης Αρχηγός, γράφει στον πρωθυπουργό Ζαΐμη: «Στείλε μου πενήντα άντρες. Πενήντα όμως Κρητικούς, να ενωθούν με τους αγέρωχους καπεταναίους Στρεμπενιώτη και Κώττα, για ν’ αντιμετωπίσουν τις βουλγαρικές ορδές». 

Τρεις χιλιάδες, οι μισοί δηλαδή απ’ όσους πήραν μέρος στον Μακεδονικό αγώνα, ήταν οι Κρητικοί, από τους οποίους σκοτώθηκαν σχεδόν οχτακόσιοι.